Pikkukokki®: Minijoulutortut
- 10 min Työaika
- 20 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
40 annosta
- 500 g lehtitaikinalevy
- 200 g luumumarmeladi
- kananmuna
- tomusokeri
Jouluähkyn helpottamiseksi pienet suupalat ovat tervetulleita.
Nämä pienoisjoulutortut ilahduttavat, sillä ne ovat paitsi tietysti herkullisia, myös suloisia.
Täytteeksi voit toki perinteisen luumumarmeladin sijaan käyttää myös muita paistonkestäviä marmeladeja.
Pikkukokki®: Minijoulutortut
40 kpl
500 g lehtitaikinalevyjä
200 g luumumarmeladia tai muuta paistonkestävää marmeladia
Voiteluun:
kananmuna
Pinnalle:
tomusokeria
kananmuna
Pinnalle:
tomusokeria
Laita lehtitaikinalevyt sulamaan leivinpaperiarkin päälle.
Leikkaa levyt neliöiksi ja neliöt vielä pieniksi neliöiksi.
Laita jokaisen neliön pinnalle nokare paistonkestävää marmeladia.
Leikkaa neliön jokaiseen sivuun pieni lovi siten, että joka toisella sivulla se on alalaidassa ja joka toisessa ylälaidassa. Käännä nämä yhdessä kohti keskustaa siten, että torttuihin jää kauniit sakarat.
Voitele taikinaosat rikotulla kananmunalla.
Paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin värinen.
Ripottele halutessasi pinnalle tomusokeria.