Mehevät Runebergintortut
- 20 min Työaika
- 40 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
8 annosta
- 150 g voita TAI
- 150 g margariinia (vaihtoehto)
- 1½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
- 1 tl Dansukker vaniljasokeria
- 2 kananmunaa
- 1 dl piparkakkumurua
- 1 dl mantelijauhetta
- 1 ½ dl vehnäjauhoja
- maun mukaan manteliaromia
Pinnalle:
- 100 g vadelmamarmeladia
- Dansukker tomusokeria
- vettä
Valmistusohje
- Vaahdota hieman pehmennyt voi ja Siro erikoishieno sokeri keskenään.
- Lisää vaniljasokeri ja munat yksitellen vatkaten.
- Lisää vielä keskenään sekoitetut kuivat aineet, sekä lopuksi manteliaromi käännellen.
- Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Laita vuoat pellille.
- Jaa taikina voideltuihin Runebergintorttu- tai savariinivuokiin.
- Paista 200-asteisen uunin keskiritilätasolla noin 20 minuuttia.
- Irrota hieman jäähtyneet tortut varovasti vuoista.
- Pursota keskelle vadelmamarmeladia ja ympärille tomusokeri-vesiseosta.
- Tarjoa Runebergintortut vaikka kahvin kera!