Gluteenittomat munkkirinkilät
- 20 min Työaika
- 50 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
12 annosta
- 5 dl maitoa
- 1 rkl psylliumia
- 25 g hiivaa
- 1 tl suolaa
- 1 ½ dl sokeria
- 1 rkl kardemummaa
- 4 dl Semper Grov Mix -jauhoseosta
- 3 dl Semper FinMix -jauhoseosta
- 100 g sulatettua voita
- tai rypsiöljyä
Paistamiseen
- 1 l rypsiöljyä
Pinnalle
- sokeria
Valmistusohje
- Lämmitä maito reilusti lämpimäksi.
- Lisää psyllium ja hiiva.
- Anna seoksen turvota muutama minuutti.
- Lisää suola, sokeri, kardemumma ja jauhot, sekä sulatettu voi tai rypsiöljy.
- Vaivaa taikina tasaiseksi ja pyöritä tasapaksuksi tangoksi.
- Leikkaa kahteentoista yhtä suureen osaan ja pyöritä pikkupulliksi.
- Kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin puoli tuntia.
- Laita öljy kattilaan ja kuumenna 180 asteiseksi.
- Mikäli käytössäsi ei ole mittaria, tee pieni testi ja tiputa pala taikinaa öljyyn.
- Jos taikina pysyy pinnalla ja alkaa heti ruskistua, on öljy riittävän kuumaa.
- Tee pulliin keskelle reikä ja venytä pullaa hieman sivuille.
- Nosta pulla yksi kerrallaan reikäkauhaan ja valuta siitä kuumaan öljyyn.
- Käännä paistamisen aikana.
- Nosta leivinpaperin tai talouspaperin päälle.
- Kääntele sokerissa molemmin puolin.
- Huom! Älä jätä kuumaa öljykattilaa vartioimatta. Varaa vierelle kattilan kansi ja sammutuspeite.