Gluteenittomat munkkirinkilät

  • 20 min Työaika
  • 50 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

126 arvostelua. Keskiarvo: 3.7/5

Ei arvosteluja

Semper logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Gluteenittomat munkit ovat helppotekoisia ja maistuvat yhtä ihanilta kuin vehnäjauhoihin leivotut.

Advertising information

Ainekset

12 annosta
  • 5 dl maitoa
  • 1 rkl psylliumia
  • 25 g hiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 rkl kardemummaa
  • 4 dl Semper Grov Mix -jauhoseosta
  • 3 dl Semper FinMix -jauhoseosta
  • 100 g sulatettua voita
  • tai rypsiöljyä
Paistamiseen
  • 1 l rypsiöljyä
Pinnalle
  • sokeria

Ohje

  • Lämmitä maito reilusti lämpimäksi.
  • Lisää psyllium ja hiiva.
  • Anna seoksen turvota muutama minuutti.
  • Lisää suola, sokeri, kardemumma ja jauhot, sekä sulatettu voi tai rypsiöljy.
  • Vaivaa taikina tasaiseksi ja pyöritä tasapaksuksi tangoksi.
  • Leikkaa kahteentoista yhtä suureen osaan ja pyöritä pikkupulliksi.
  • Kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin puoli tuntia.
  • Laita öljy kattilaan ja kuumenna 180 asteiseksi.
  • Mikäli käytössäsi ei ole mittaria, tee pieni testi ja tiputa pala taikinaa öljyyn.
  • Jos taikina pysyy pinnalla ja alkaa heti ruskistua, on öljy riittävän kuumaa.
  • Tee pulliin keskelle reikä ja venytä pullaa hieman sivuille.
  • Nosta pulla yksi kerrallaan reikäkauhaan ja valuta siitä kuumaan öljyyn.
  • Käännä paistamisen aikana.
  • Nosta leivinpaperin tai talouspaperin päälle.
  • Kääntele sokerissa molemmin puolin.
  • Huom! Älä jätä kuumaa öljykattilaa vartioimatta. Varaa vierelle kattilan kansi ja sammutuspeite.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: