Donitsit

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- sokeri
- kananmuna
- suola
- voi
- öljy
- vehnäjauho
- leivinjauhe
- maito
- kardemumma
- rypsiöljy
Voin paljastaa teille, että vappuna aina harmittaa kun lapset odottavat munkkeja, enkä itse niitä juuri välittäisi tehdä. Nyt sain tilaisuuden kokeilla Bake and Partylla myynnissä olevaa donitsiapuria . Nyt ratkesi tuo vappujen munkkiongelmakin, sillä meillä tehdään tästä eteenpäin donitseja, niin näppärästi ne tuolla laitteella tulee.
Taikina on nopea ja helppo valmistaa, käsiä ei tarvitse liata;) , eikä taikinaa tarvitse kohotella.

Ohje tuli laitteen mukana, se oli oikein onnistunut, mutta itse lisäisin siihen kardemummaa, jonka lisään tuohon ohjeeseen. Itse tein taikinan suosiolla tuplana ja kaikki tuli syödyksi=)

Donitsit voi kuorruttaa myös Dan Sukkerin kaakao- tai mansikkatomusokeri-vesiseoksella.
Donitsit 15 kpl
2 munaa
0,5 dl sokeria
1/4 tl suolaa
2 rkl sulatettua voita tai öljyä
3 3/4 dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
n 1 dl maitoa
(kardemummaa)
1 l rypsiöljyä uppopaistamiseen
Vatkaa hiukan munia, lisää sokeri, suola ja öljy. Sekoita jauhot keskenään ja lisää maidon kanssa taikinaan. Täytä donitsiapuri taikinalla ja vapauta painiketta apuna käyttäen donitsirenkaita kuumaan öljyyn (lähellä öljyn pintaa). Paista kuumassa öljyssä kauniin ruskeiksi. Nost donitsit reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan. Kieritä kaneli-sokeriseoksessa. Voit halutessasi kuorruttaa donitsit tomusokeri-vesiseoksella tai sulalla suklaalla ja kieritellä strösseleissä.
Nauti tuoreena!