Berliininpullat

  • 20 min Työaika
  • 1 h Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
Berliininpullat
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

6 arvostelua. Keskiarvo: 4.5/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Berliininmunkkien kevyempi versio valmistetaan helposti pikkupullista. Berliininpullat on Ihana tarjottava vaikka vappuna tai ystävänpäivänä!

Advertising information

Ainekset

20 annosta
  • 5 dl kädenlämpöistä maitoa
  • 50 g hiivaa
  • 1 kananmuna
  • 1 tl suolaa
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 rkl kardemummaa
  • 12-14 dl vehnäjauhoja
  • 150 g voita TAI
  • 150 g margariinia (vaihtoehto)
Pinnalle:
  • mansikanmakuista tomusokeria
  • vettä sen verran, että tahnasta tulee valuva, mutta paksu

Valmistusohje

  • Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.
  • Sekoita joukkoon muna, suola, sokeri ja kardemumma.
  • Lisää vehnäjauhot vähitellen.
  • Vaivaa taikinaan loput jauhot ja sulatettu voi tai margariini.
  • Kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.
  • Vaivaa taikinasta ilmakuplat ja pyöritä pötköiksi.
  • Leikkaa tasakokoisiksi paloiksi ja pyöritä pikkupulliksi.
  • Laita pullat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, kohota. Pullia ei tarvitse voidella kananmunalla.
  • Paista 200 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
  • Sekoita mansikkatomusokerin joukkoon vettä vähän kerrallaan sen verran, että saat paksuhkon, mutta valuvan tahnan.
  • Valuta tahnaa pullien päälle ja anna sen valua reunoille.
  • Koristele berliininpullat halutessasi koristerakeilla.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä