Berliininpullat
- 20 min Työaika
- 1 h Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
20 annosta
- 5 dl kädenlämpöistä maitoa
- 50 g hiivaa
- 1 kananmuna
- 1 tl suolaa
- 1 ½ dl sokeria
- 1 rkl kardemummaa
- 12-14 dl vehnäjauhoja
- 150 g voita TAI
- 150 g margariinia (vaihtoehto)
Pinnalle:
- mansikanmakuista tomusokeria
- vettä sen verran, että tahnasta tulee valuva, mutta paksu
Valmistusohje
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.
- Sekoita joukkoon muna, suola, sokeri ja kardemumma.
- Lisää vehnäjauhot vähitellen.
- Vaivaa taikinaan loput jauhot ja sulatettu voi tai margariini.
- Kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.
- Vaivaa taikinasta ilmakuplat ja pyöritä pötköiksi.
- Leikkaa tasakokoisiksi paloiksi ja pyöritä pikkupulliksi.
- Laita pullat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, kohota. Pullia ei tarvitse voidella kananmunalla.
- Paista 200 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
- Sekoita mansikkatomusokerin joukkoon vettä vähän kerrallaan sen verran, että saat paksuhkon, mutta valuvan tahnan.
- Valuta tahnaa pullien päälle ja anna sen valua reunoille.
- Koristele berliininpullat halutessasi koristerakeilla.