#100 Torttua
- 20 min Työaika
- 1 h Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 10 lehtitaikinalevy
- 1 kananmuna
- 2 dl vispikerma
- (vaihtoehto) kuohukerma
- 100-150 g Dronningholm Tähtitorttu Omena-kanelimarmeladi
- (vaihtoehto) Dronningholm Luumumarmeladi
- 1 tl vaniljasokeri
Koristelu:
- tomusokeri
Monta syytä välittää.
Useille se voi olla jopa suunnannäyttäjä elämässä eteenpäin.
Tartuin Dronningholmin haasteeseen ja leivoin sata joulutorttua. Koska itse rakastan täytettä, halusin tortun, johon voi pursottaa reilusti täytettä. Leivoin lehtitaikinatötteröitä, joiden sisälle pursotin osaan Dronningholm Luumumarmeladilla ja osaan Omena-kanelimarmeladilla maustettua kermavaahtoa. Joukkoon laitoin hieman vaniljasokeria. Jos seoksesta haluaa vielä makeampaa, voi joukkoon lisätä tomusokeria tai lisätä marmeladia.
Mitä on kun mieli sairastuu? Niin voi käydä kenelle tahansa ja syyt voivat olla kovin erilaisia. Siksi meidän jokaisen pitäisi miettiä ihan arjessa kuinka kohtelemme muita ihmisiä. Herkkä mieli murtuu pienestä. Vuosien kiusaaminen, perheen sisäiset ongelmat ja alkoholismi on monelle nuorelle liian tuttua.
Psykiatrian osaston seinällä oli kirjoitus, jossa jonkun lapsi, ehkä sisko tai serkku, kuin kuka tahansa meistä, oli kirjoittanut: ”Vaik se elämä potkisi päähän, sul on silti tarkoitus miks sä elät! Sä olet tärkee!”
Miten ihana oivallus. Näin se on. Meillä kaikilla on hyvät ja huonot hetkemme. Ollaan läheisillemme iloksi, avuksi ja tueksi.
Jätimme torttutötteröt lumen ympäröimään sairaalaan ja toivoimme, että jokainen sellaisen saanut saisi tarvitsemaansa apua ja elämästä löytyisi vielä ilo ja valo.
Taltioi leivoksesi tai se hetki, kun yllätät lahjan saajan.
Dronningholm arpoo joka viikko Dronningholmin jouluisen tuotepaketin.
Tutustu kilpailun sääntöihin täältä ja jaa kuvasi tai videosi SoMe-kanavilla häshtägeillä #100TORTTUA tai #UUDETMUODOT
Tässä vielä aiemmin julkaisema reseptini.
Näiden tötteröiden valmistukseen tarvitset metallisia tötterömuotteja, joita voi ostaa hyvinvarustelluista marketeista tai leivontatarvikekaupoista.
Kermaiset torttutötteröt
10 kpl
1 kg (10 kpl) lehtitaikinalevyjä
(1 kananmuna)
2 dl vispi- tai kuohukermaa
100-150 g Dronningholm Tähtitorttu Omena-kanelimarmeladia, Luumumarmeladia TAI muuta Dronningholm marmeladia
1 tl vaniljasokeria
Koristeluun:
tomusokeria
Ota torttulevyt sulamaan huoneenlämpöön noin puoli tuntia aikaisemmin.
Levitä levyt työlaudalle vieretysten ja anna sulaa.
Leikkaa jokainen levy taikinapyörällä ohuiksi suikaleiksi.
Kiepauta suikaleita vieretysten tiiviisti metallitötterön ympärille.
Voit voidella tötteröt halutessasi rikotulla kananmunalla.
Paista 225-asteessa uunin keskiritilätasolla 15-20 minuuttia.
Jäähdytä.
Vaahdota kerma ja vatkaa joukkoon Dronningholm Tähtitorttu -marmeladia ja mausta vaniljasokerilla.
Tarkista maku.
Laita täyte pursotinpussiin ja pursota jokaisen tötterön sisälle täytettä.
Siivilöi pinnalle tomusokeria.