Vaniljainen tyrnimarjapiirakka

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

58 arvostelua. Keskiarvo: 3.4/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Lumimäärästä huolimatta kevät tuntuu olevan ihan tässä, ainakin hyvin
lähellä. Valoisat aamut, linnunlaulu ja lämmittävä aurinko sen kertoo.
Aloitin kevätsiivouksen keittiöstä. Päivitin ruokakaapit ja siivosin
astiakaapit turhista tavaroista. Saman koki myös jääkaapit.
Jääkaapin perukoilta löytyi jostakin kulkeutunut tyrnihillopurkki,
jonkun innokkaan kotikokin valmistamaa vitamiinihilloa.
Pyöräytin siitä piiraan.
Kelpaisikohan tämä myös Marja Tyrnille?

Vaniljainen tyrnimarjapiirakka

Pohja:

150 g voita tai margariinia
1 dl taloussokeria tai ruokokidesokeria
1 muna
2 dl grahamjauhoja tai vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita tai leseitä
1 tl leivinjauhetta 

Täyte:
200 g vaniljarahkaa tai vanilja tuorejuuston tyyppistä
kasvirasvavalmistetta
1 muna
2 dl tyrnihilloa tai 1 dl tyrnimarjoja + 1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Vaahdota rasva ja sokeri, lisää muna hyvin vatkaten. Lisää keskenään
sekoitetut kuivat aineet.
Painele taikina halkaisijaltaan 22-24 cm piirasvuoan pohjalle ja
reunoille.
Esipaista pohjaa 200 asteessa uunin alimmaisella ritilätasolla noin 10
minuuttia.
Sekoita täytteen ainekset keskenään.
Kaada täyte piirastaikinan päälle ja jatka paistamista 175 asteessa noin
30 minuuttia, tai kunnes täyte on hyytynyt ja saanut hieman väriä.

Tarjoa kahvin kanssa.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä