Vadelmainen limetti-valkosuklaapiiras
Uusimmat reseptit
Advertising information
Erilaiset maustetut rahkat maustavat peruspiiraat helpolla tavalla.
Maustettujen rahkojen joukkoon ei juuri tarvitse lisätä sokeria.
Tarkista maku ja lisää sokeria pienissä erin.
Pakastemarjoja käyttämällä saat kesän maun lautaselle syksyllä ja talvellakin.
Vadelmainen limetti-valkosuklaapiiras
150 g voita tai margariinia
1 dl ruokokidesokeria tai muuta sokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
200 g lime-valkosuklaarahkaa
1 muna
1/2 dl sokeria
200 g vadelmia
Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muna hyvin vatkaten.
Sekoita joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Painele taikina halkaisijaltaan noin 24 cm piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
Esipaista pohjaa 200 asteessa noin kymmenen minuuttia.
Pudota lämpötila 175 asteeseen.
Sekoita täytteen ainekset ja kaada piiraspohjan päälle.
Jatka paistamista noin puoli tuntia, kunnes täyte hyytyy ja pinta on saanut hieman väriä.