Trooppinen britatorttu
- 20 min Työaika
- 50 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 150 g voi
- (vaihtoehto) margariini
- 1 ½ dl sokeri
- 4 kananmunankeltuainen
- 2 dl vehnäjauho
- 2 tl leivinjauhe
- 1 ½ dl maito
Marenki:
- 4 kananmunanvalkuainen
- 2 dl sokeri
Täyte:
- 4 dl vispikerma
- 4 rkl sokeri
- 2 tl vaniljasokeri
- 200 g vaniljarahka
- 2 ½-3 dl Bonne Trooppinen sose
Lisäksi:
- 4 dl tuore vadelma
- 10 marenki
- tuore sitruunamelissa
- tuore minttu
Tässä ihanassa leivonnaisessa maistuu tropiikin hedelmät. Upean makuinen britatorttu kruunaa kauniin kesäpäivän ja tekee arjestakin juhlan. Bonnen sataprosenttiset hedelmä- ja marjasoseet löydät hyvin varustelluista marketeista ja voit käyttää niitä monipuolisesti sellaisenaan tai ruoanlaitossa ja leivonnassa.
Trooppinen britatorttu
10 annosta
150 g voita tai margariinia
1 ½ dl sokeria
4 kananmunankeltuaista
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 ½ dl maitoa
Marenki:
4 kananmunanvalkuaista
2 dl sokeria
Täyte:
4 dl vispikermaa
4 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
200 g vaniljarahkaa
2 ½-3 dl Bonne Trooppinen sose
Lisäksi:
4 dl vadelmia
10 marenkia
sitruunamelissaa tai minttua
Vaahdota huoneenlämpöinen voi tai margariini ja sokeri vaahdoksi. Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset ja jätä valkuaiset marenkia varten. Lisää munankeltuaiset yksitellen vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja maito. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tasaiseksi, mutta ohueksi levyksi. Valmista marenki. Vaahdota munanvalkuaiset valkoiseksi vaahdoksi ja vatkaa joukkoon sokeri vähän kerrallaan koko ajan vatkaten, kunnes marenkivaahto on kestävää. Levitä marenki torttulevyn päälle ja kypsennä 175 asteessa uunin keskiritilätasolla 25-30 minuuttia.
Jäähdytä.
Leikkaa kahteen osaan ja nosta toinen osa tarjottimelle. Valmista täyte. Vaahdota vispikerma ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Vatkaa joukkoon vaniljarahka ja Trooppinen sose. Tarkista maku. Levitä puolet täytteestä pohjalevyn päälle. Ripottele pinnalle puolet vadelmista ja murusta päälle marenkia. Nosta päälle toinen kerros ja levitä pinnalle loput täytteestä.
Koristele vadelmilla ja murustetulla marengilla ja sitruunamelissalla tai mintulla.