Toffee-pekaanipiiras

Uusimmat reseptit
Advertising information
Toffeinen pekaanipähkinöillä kuorrutettu piiras sopii loistavasti myös joulupöydän makeaksi tarjottavaksi.
Täytteessä käytettyä kondensoitua maitoa löytyy tavallisista ruokakaupoista säilyketölkeissä.
Tarkasta, että tuote on makeutettua ja jos vaihtoehtoja löytyy, hanki karamellisoitua kondensoitua maitoa, sitä ei tarvitse esikäsitellä. Lue ohje huolellisesti läpi ja aloita kondensoidusta maidosta, mikäli se ei ole valmiiksi karamellisoitua.
Toffee-pekaanipiiras
10-12 annosta
3 munaa
2 dl Dansukker Fariinisokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 tl kanelia
1/2 dl kermaa tai maitoa
150 g voita tai margariinia sulatettuna
Vuokaan: voita ja korppujauhoja
Väliin:
1 prk (n. 400 g) karamellisoitua kondensoitua maitoa TAI makeutettua kondensoitua maitoa
Pinnalle:
150 g voita tai margariinia
2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria tai Taloussokeria
3 rkl vehnäjauhoja
1/2 dl maitoa
150 g pekaanipähkinöitä
Vaahdota munat ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele muna-sokerivaahtoon.
Sekoita joukkoon kerma ja sulatettu rasva.
Voitele ja jauhota halkaisijaltaan 24-26 cm irtopohjainen kakkuvuoka.
Laita puolet taikinasta vuokaan ja levitä päälle karamellisoitu kondensoitu maito.
Levitä päälle loppu taikina.
Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, tai kunnes pinta tuntuu kiinteältä.
Laita voi tai margariini, sokeri, vehnäjauhot, maito ja pekaanipähkinät kattilaan ja hämmennä, kunnes rasva on sulanut.
Levitä seos paistetun pohjataikinan päälle ja jatka kypsennystä vielä noin 15 minuuttia, kunnes pinta on kauniin värinen.
Jäähdytä, irrota vuoasta ja nosta tarjoiluvadille.
Vinkki! Laita makeutettu kondensoitu maito mikroaaltouunin kestävään reunalliseen kulhoon ja kuumenna noin kymmenen minuuttia
välillä sekoitellen. Anna jäähtyä hetki ennen käyttöä.