Täytetyt sarvet
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- margariini
- voi
- vehnäjauho
- leivinjauhe
- suola
- juustoraaste
- maito
- norrost aurinkokuivatut tomaatit & feta sulatejuustolevite
- kananmuna
- juustoraaste
- unikonsiemeniä
Viime aikoina moni on heräillyt pohtimaan valmistujaisjuhlia ihan tosissaan.
Mikäli tarjolla on salaattia, sopii sen seuraksi itse leivotut
sämpylät, patongit tai muut leivät. Seuraksi vielä yrteillä tai
valkosipulilla maustettua levitettä.
Myös sarvet ovat hyvä vaihtoehto. Ne voi valmistaa etukäteen pakastimeen ja lämmittää hieman mikrossa ennen tarjoilua.
Ohjeesta saa 12-16 kpl sarvia. Taikina on helppo suurentaa ja isokin
taikina kestää pöydällä seisottamista sen aikaa kun osa sarvista on
uunissa, sillä taikinan nostatusaineena on leivinjauhe.
Täytetyt sarvet 12-16 kpl
50 g margariinia tai voita
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
2 dl juustoraastetta
2 dl maitoa
Väliin: 1/3 tuubi NorrOst Aurinkokuivatut tomaatit ja feta sulatejuustolevitettä + noin 1 dl juustoraastetta
Voiteluun: kananmunaa
Pinnalle: unikonsiemeniä tai muita siemeniä
Nypi kulhossa murumaiseksi seokseksi rasva, vehnäjauhot, leivinjauhe, suola ja juustoraaste.
Lisää joukkoon maito, sekoita vain sen verran, että saat ainekset tasaisesti sekaisin.
Jaa taikina kahteen osaan.
Pyöritä taikinat palloiksi ja kaulitse ne pyöreiksi kiekoiksi.
Leikkaa 6-8 sektoriin.
Purista jokaisen sektorin leveimpään päähän hieman sulatejuustoa, ripottele pinnalle juustoraastetta sulatejuustoa sitomaan.
Kääri taikinasektorit sarviksi leveimmästä kapeimpaan päähän, käännä sarven muotoon ja nosta leivinpaperin päälle uunipellille.
Voitele munalla ja ripottele pinnalle esimerkiksi unikonsiemeniä.
Paista 225 asteisessa uunissa 12-15 minuuttia.