Tarte Tatin -ranskalainen omenapiiras
Uusimmat reseptit
Advertising information
Tarte Tatin on ranskalainen valloittava omenapiiras, jonka valmistus käy kätevästi.
Tämä herkku valmistuu vaikka yllätysvieraille.
Tarjoa seurana vaniljajäätelöä tai vaniljavaahtoa.
Tarte Tatin
n. 6 annosta
4-5 isoa omenaa
100 g voita tai 1 dl juoksevaa margariinia
1 1/2 dl ruokokidesokeria tai muuta sokeria
1/2 tl kanelia
400 g voitaikinaa
Aloita kuorimalla omenat. Poista siemenkodat ja leikkaa omenat neljään osaan.
Sulata rasva kuumassa, uunin kestävässä paistinpannussa, jonka halkaisija on noin 24 cm. Lisää sokeri ja kaneli.
Hämmennä, kunnes seos alkaa karamellisoitua.
Sammuta liesi ja asettele omenapalat leikkauspinta ylöspäin vieretysten, niin että pannu on täynnä omenoita.
Kaulitse sulanut voitaikinalevy muutaman millin paksuiseksi levyksi ja leikkaa se pannun halkaisijan kokoiseksi.
Nosta levy paistinpannun päälle ja käännä reunat pannun sisäpuolelle.
Nosta pannu 200 asteiseen uuniin ja paista 25-30 minuuttia.
Kumoa tarjoiluvadille ja tarjoa seurana vaniljajäätelöä.