Suolapähkinä-suklaapiiras

Uusimmat reseptit
Advertising information
Suolaisen makea piiras on upea makuelämys. Valmista tämä herkkupiiras kun haluat jotain erityistä!
Suolapähkinä-suklaapiiras
8-10 annosta
1 pkt Bastogne Kandisokerikeksejä
75 g voita
1 dl suolapähkinöitä hieman murskattuna
Kinuskikastike:
2 dl kuohukermaa
1 dl ruokosokerisiirappia tai fariinisokeria
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Kuorrutus:
200 g maitosuklaata
1 dl kuohukermaa
½ dl suolapähkinöitä
Murskaa kandisokerikeksit pussissa lihanuijalla tai kaulimella.
Lisää joukkoon sulatettu voi ja hieman murskatut suolapähkinät.
Painele seos halkaisijaltaan 22 cm irtopohjaiseen kakkuvuokaan tai piirasvuokaan.
Mittaa kattilaan kerma, ruokosokerisiirappi ja sokeri.
Anna kiehua hiljalleen koko ajan sekoittaen, kunnes kastike sakenee.
Mausta valmis kastike vaniljasokerilla.
Jäähdytä hetki.
Levitä kastike keksipohjan päälle.
Paloittele maitosuklaa kattilaan. Lisää joukkoon kerma.
Kuumenna miedolla lämmöllä kunnes suklaa sulaa. Sekoita tasaiseksi.
Levitä seos piiraan päälle.
Ripottele pinnalle suolapähkinöitä.