Soija-pellavasämpylät

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- vesi
- hiiva
- suola
- soijajauho
- vehnäjauho
- pellavansiemeniä
- öljy
Ostin elämäni ensimmäisen soijajauho-pussin ja kokeilin sitten heti
sämpylöitä. Tuli oikein hyviä. Pussin kyljessä mainittiin, että
soijajauhoja käyttämällä voi korvata maidon ja munan. Kätevää!
Soija-pellavasämpylät 20 kpl
1/2 l vettä
1/2 hiiva
1 tl suolaa
4 dl soijajauhoja
8 dl vehnäjauhoja
1 dl pellavansiemeniä
1 dl öljyä
Liuota
hiiva kädenlämpöiseen veteen. Alusta joukkoon suola, soijajauhot,
vehnäjauhot ja pellavansiemenet. Lisää lopuksi ruokaöljy. Anna kohota.
Leivo sämpylöiksi, kohota uudelleen. Paista vedellä voidellut/sumutetut sämpylät 200-225 asteisessa uunissa.