Sitruunatarteletit
Uusimmat reseptit
Advertising information
Kevään ja kesän juhliin sopivat tarteletit maistuvat raikkaan sitruunaisilta.
Voit halutessasi korvata sitruunanmehun ja kuoriraasteen appelsiinin, greipin tai limetin mehulla ja kuorella.
Ohje on Dansukkerin alkuperää.
Sitruunatarteletit
18 pienempiin metallivuokiin tehtynä
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl luomuruokosokeria
80 g voita tai margariinia
¾ dl jääkylmää vettä
Sitruskiisseli
1 ½ dl vettä
1 ½ dl luomuruokosokeria
3 rkl vehnäjauhoja
3 keltuaista
1 sitruunan mehu ja 2 tl sitruunan kuorta raastettuna
Koristeluun
tomusokeria
pääsiäismakeisia
voita tai margariinia vuokien voiteluun
Mittaa jauhot ja sokeri kulhoon. Leikkaa rasva kuutioiksi ja sekoita jauhoseokseen. Lisää vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi. Laita taikina jääkaappiin puoleksi tunniksi. Painele taikina voideltuihin leivosvuokiin. Pistele haarukalla. Laita vuoat jääkaappiin puoleksi tunniksi, ja paista sen jälkeen uunin keskiosassa 200 asteessa (kiertoilmauuni 175 °C) noin 15 minuuttia.
Valmista sitruskiisseli. Mittaa kasariin vesi, luomuruokosokeri, vehnäjauhot ja keltuaiset. Pese sitruuna hyvin ja raasta joukkoon sitruunan kuorta. Purista joukkoon sitruunan mehu. Anna seoksen kiehahtaa. Jaa sitruunatäyte tartelettipohjille. Pane jääkaappiin puoleksi tunniksi. Siivilöi pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua.