Sitruunaiset lusikkaleivät
- 15 min Työaika
- 35 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 200 g voi
- (vaihtoehto) margariini
- 1 ½ dl sokeri
- 4 – 4 ½ dl vehnäjauho
- 2 tl vaniljasokeri
- 1 tl ruokasooda
Väliin:
- 1 dl lemon curd -sitruunatahna
Pinnalle:
- maun mukaan sokeri
Lusikkaleivät ovat kuuluneet vuosikymmeniä erilaisten juhlien kestosuosikkeihin. Voit valmistaa lusikkaleipiä jo ennakkoon valmiiksi ja täyttää tarpeen mukaan mieleisillä täytteillä.

Sitruunaiset lusikkaleivät
15 annosta
200 g voita tai margariinia
1 ½ dl sokeria
4 – 4 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl ruokasoodaa
Väliin:
n. 1 dl lemoncurd -sitruunatahnaa
Pinnalle:
sokeria
Laita voi kattilaan ja sulata. Anna voin kiehua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes väri muuttuu hieman punertavaksi. Sekoita joukkoon sokeri. Jäähdytä. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Ota kauniin muotoisella teelusikalla pikkuleipiä painamalla pikkuleipätaikinaa teelusikan lusikkapesään. Laita pikkuleivät kupera puoli ylöspäin leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista pikkuleipiä 175-asteessa 12-15 minuuttia tai kunnes pikkuleivät ovat saaneet kauniin kullankeltaisen värin. Jäähdytä.
Laita puolelle pikkuleipämäärästä lemon curdia ja paina päälle toinen pikkuleipä. Kierittele sokerissa. Laita tarjolle.