Sitruunaiset lusikkaleivät

  • 15 min Työaika
  • 35 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

10 arvostelua. Keskiarvo: 3.4/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

15 annosta
  • 200 g voi
  • (vaihtoehto) margariini
  • 1 ½ dl sokeri
  • 4 – 4 ½ dl vehnäjauho
  • 2 tl vaniljasokeri
  • 1 tl ruokasooda
Väliin:
  • 1 dl lemon curd -sitruunatahna
Pinnalle:
  • maun mukaan sokeri

Lusikkaleivät ovat kuuluneet vuosikymmeniä erilaisten juhlien kestosuosikkeihin. Voit valmistaa lusikkaleipiä jo ennakkoon valmiiksi ja täyttää tarpeen mukaan mieleisillä täytteillä.

Sitruunaiset lusikkaleivät

Sitruunaiset lusikkaleivät
15 annosta

200 g voita tai margariinia
1 ½ dl sokeria
4 – 4 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl ruokasoodaa

Väliin:
n. 1 dl lemoncurd -sitruunatahnaa

Pinnalle:
sokeria

Laita voi kattilaan ja sulata. Anna voin kiehua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes väri muuttuu hieman punertavaksi. Sekoita joukkoon sokeri. Jäähdytä. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Ota kauniin muotoisella teelusikalla pikkuleipiä painamalla pikkuleipätaikinaa teelusikan lusikkapesään. Laita pikkuleivät kupera puoli ylöspäin leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista pikkuleipiä 175-asteessa 12-15 minuuttia tai kunnes pikkuleivät ovat saaneet kauniin kullankeltaisen värin. Jäähdytä.

Laita puolelle pikkuleipämäärästä lemon curdia ja paina päälle toinen pikkuleipä. Kierittele sokerissa. Laita tarjolle.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä