Raparperi-rahkapiiras
- 15 min Työaika
- 45 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
Pohja:
- 200 g digestive keksi
- ½ dl-¾ dl Keiju Maapähkinä- ja rypsiöljy
Lisäksi:
- 2 rkl Keiju Maapähkinä- ja rypsiöljy
- 1-2 raparperinvarsi
- ½ dl sokeri
- 1 tl vaniljasokeri
- ½ tl kaneli
- 300 g vaniljarahka
- kookosrahka
- 2 kananmuna
- ½ dl sokeri
- 1 tl vaniljasokeri
Koristeluun:
- mansikka
Raparperiaika on käsillä!
Leivo helppotekoinen ja herkullinen raparperipiiras jälkiruoaksi tai kahvipöytään! Keiju on tuonut markkinoille upean sarjan erikoisöljyjä, jotka antavat ruokiin ja leivonnaisiin upeaa makua. Maapähkinä- ja rypsiöljy antaa piiraalle hienostuneen aromin.
Raparperi-rahkapiiras
6-8 annosta
Pohja:
200 g Digestive-keksejä
½ dl-¾ dl Keiju Maapähkinä- ja rypsiöljyä
Lisäksi:
2 rkl Keiju Maapähkinä- ja rypsiöljyä
1-2 raparperinvartta viipaleina
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
½ tl kanelia
300 g vanilja- tai kookosrahkaa
2 munaa
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Koristeluun:
mansikoita
Laita Digestive-keksit tehosekoittimeen ja pyöräytä muruiksi.
Voit nuijia ne pussissa myös lihanuijan avulla.
Lisää joukkoon Keiju Maapähkinä- ja rypsiöljyä ja sekoita tasaiseksi.
Painele seos leivinpaperilla vuorattuun suorakaiteen malliseen irtopohjavuokaan tai pyöreään, halkaisijaltaan noin 20-22 cm vuokaan vuoan pohjalle. Laita vuoka 200-asteiseen uuniin noin viideksi minuutiksi.
Paloittele raparperi viipaleiksi.
Kuumenna Maapähkinä- ja rypsiöljy kasarissa ja lisää raparperipalat, sokeri, vaniljasokeri ja kaneli. Kääntele hetki, kunnes raparperi pehmenee.
Levitä raparperiseos esipaistetun pohjan päälle.
Sekoita vanilja- tai kookosrahka, munat, sokeri ja vaniljasokeri keskenään.
Kaada seos vuokaan ja levitä tasaiseksi.
Paista 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia, tai kunnes pinta on jähmettynyt.
Jäähdytä piiras. Irrota vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille.
Koristele tuoreilla mansikoilla.