Raparperi-kookostorttu
Uusimmat reseptit
Advertising information
Raparperi-kookostorttu
Taikina:
100 g margariinia tai voita
1 dl sokeria
1 muna
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 dl maitoa
Päälle:
4-5dl pieniä raperperipaloja tai omenakuutioita
Pinnalle:
50 g margariinia tai voita sulatettuna
0,5 dl sokeria
2 dl kookoshiutaleita
1 muna
vaniljasokeria
Vatkaa
pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää muna vatkaten.
Lisää keskenään
sekoitetut kuivat aineet yhdessä maidon kanssa. Sekoita vain sen
verran, että ainekset tasoittuvat.
Kaada taikina tasapohjaiseen,
voideltuun ja kookoshiutaleilla jauhotettuun vuokaan.
Tasoita pinta.
Ripottele päälle raparperipalat.
Paista torttua 175 asteessa uunin
alimmalla ritilätasolla 175 asteessa noin 30 minuuttia.
Sekoita kaikki pinnalle tulevat ainekset keskenään, levitä seos tortun pinnalle. Jatka paistamista vielä 15-20 minuuttia.