Raparperi-Britatorttu

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

48 arvostelua. Keskiarvo: 3.8/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Kesän leivonnaisissa käytetään ihanaa tuoretta raparperia. Herkullisessa Britatortussa raparperi löytyy täytteestä. Britatorttu on helppotekoinen leivonnainen, jonka voit nostaa kevään juhlapöytään.

Raparperi-Britatorttu
8-10 annosta

Pohja:
150 g huoneenlämpöistä voita
1 ½ dl sokeria
4 munankeltuaista
2 dl vehnäjauhoja
50 g Dr. Oetker Mantelijauhetta tai Mantelirouhetta
2 tl Dr.Oetker Leivinjauhetta
1 tl Dr.Oetker Vaniljasokeria
1 ½ dl kermaa tai maitoa

Marenki:
4 munanvalkuaista
2 dl sokeria
1 tl Dr.Oetker Vaniljasokeria

Täyte:
5 dl raparperipaloja
1 dl sokeria
¼ tl kanelia
1 Dr.Oetker Vaniljatanko
2 rkl vettä

Lisäksi:
2 dl vispikermaa
150 g tuorejuustoa tai maitorahkaa
1 ml Dr.Oetker Sitruuna-aromia
¾ dl sokeria

Pinnalle:
tomusokeria
½ l tuoreita mansikoita
Dr.Oetker Pehmeitä Hopeahelmiä

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi.
Lisää keltuaiset yksitellen hyvin vatkaten.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja maito. Sekoita taikina tasaiseksi.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

Vaahdota valkuaiset valkoiseksi vaahdoksi.
Lisää sokeri vähän kerrallaan koko ajan vatkaten.
Mausta marenki vaniljasokerilla.
Levitä marenkivaahto pohjataikinan päälle ilmavasti.
Paista 175 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, tai kunnes pinta on saanut väriä ja pohja tuntuu kypsältä.

Valmista täyte. Laita kattilaan raparperipalat, sokeri, kaneli, vaniljasokeri ja vesi.

Anna kiehua miedolla lämmöllä välillä sekoitellen, kunnes raparperit ovat pehmenneet. Poista vaniljatanko. Jäähdytä hetki.

Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon tuorejuusto tai maitorahka. Mausta sitruuna-aromilla ja sokerilla. Sekoita joukkoon raparperiseos.

Leikkaa Britatorttu kahteen osaan ja laita toinen osa tarjoiluvadille. Levitä päälle täyte.

Nosta päälle toinen pohjaosa ja siivilöi pinnalle tomusokeria. Koristele mansikoilla ja pehmeillä hopeahelmillä.

Vinkki! Voit valmistaa pohjan etukäteen ja säilyttää pakastimessa.

 

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä