Rahkapiirakka

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

8 arvostelua. Keskiarvo: 4/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Tässä helppo ohje rahkapiirakan tekoon. Annoksesta tulee uunipellillinen, kun uunin leveys on 50 cm.
Voit lisätä täyteseokseen rusinoita halutessasi, omassa kaapissani niitä ei ollut, joten tilalla on säilykemandariinia.

Rahkapiirakka uunipellillinen

2 dl maitoa
25 g hiivaa
1 muna
1 tl kardemummaa
1/2 dl sokeria
ripaus suolaa
6 dl vehnäjauhoja
3/4 dl ruokaöljyä tai 75 g margariinisulaa

Täyte:
250 g maitorahkaa
1 dl sokeria
1 pss Ekströmsin vaniljakastikejauhetta
3 dl maitoa
2 munaa
2 tl vaniljasokeria
yhden sitruunan puristettu mehu
1 prk säilykemandariineja

Liuota kädenlämpöisen maidon joukkoon hiiva, lisää muna, kardemumma, sokeri ja suola, sekä jauhot alustaen.
Vaivaa taikinaan lopuksi öljy tai margariinisula.
Anna kohota parikymmentä minuuttia lämpimässä paikassa liinan alla.

Sekoita keskenään maitorahka, sokeri, vaniljakastikejauhe, maito, munat, vaniljasokeri ja sitruunamehu.

Taputtele hieman kohonnut taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, anna kohota vielä kymmenisen minuuttia.
Ripottele pohjalle valutetut mandariinipalat, kaada päälle rahkaseos, levitä tasaiseksi.
Paista 200 asteisen uunin toiseksi alimmalla ritilätasolla puolisen tuntia.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä