Pikkukokki®: Pupu-pullat
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
Lasten rakastamat pääsiäispuput voit leipoa yhdessä lasten kanssa. He voivat koristella puput haluamansa näköiseksi sokeritahnalla ja koristerakeilla.
Pikkukokki®: Pupu-pullat
10-15 kpl koosta riippuen
3 dl maitoa tai kahvikermaa
50 g tuorehiivaa
1 dl taloussokeria
1/2 tl suolaa
2 munaa
75 g sulatettua voita tai margariinia
n. 10 dl vehnäjauhoja
Voiteluun:
1 muna
Koristeluun:
3 dl tomusokeria
tilkka vettä
koristerakeita
Lämmitä maito tai kerma kädenlämpöiseksi.
Liuota joukkoon hiiva.
Lisää taloussokeri, suola, munat ja sulatettu voi tai margariini.
Vaivaa taikinaan vehnäjauhot.
Jaa taikina kahteen osaa ja ota toisesta vielä pieni osa pois korvia varten.
Vaivaa taikina työlaudalla ja pyöritä tasapaksuiksi pötköiksi.
Jaa pötköt tasakokoisiin osiin.
Pyöritä toisesta hieman suurempia ja toisesta pötköstä hieman pienempiä pullia.
Laita pullat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille isompi ja pienempi pulla vierekkäin ja muotoile kolmannesta taikinamäärästä pupuille korvat.
Anna pullien kohota liinan alla noin puoli tuntia.
Voitele munalla ja paista 225 asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.
Anna pullien jäähtyä ja koristele.
Sekoita tomusokerin joukkoon vettä tippa kerrallaan, kunnes saat niin paksun tahnan, että se on jäykkää, mutta pursotettavaa.
Leikkaa kertakäyttöisen pursotinpussin päähän aivan pieni reikä ja pursota pupuille silmät, viikset ja vaikkapa tyttöpupuille esiliina.
Vinkki! Lisää taikinaan halutessasi 1 rkl kardemummaa.