Punajuuri-peruna Boston

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

2 arvostelua. Keskiarvo: 5/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Ainekset

  • vesi
  • punajuuri-perunasose
  • suola
  • siirappi
  • kuivattu lipstikka
  • tattarijauho
  • vehnäjauho
  • kuivahiiva
  • unikonsiemeniä

Upean väriset sämpylät maistuvat tavallisilta sämpylöiltä, vaikka ovatkin saaneet pienen lisänsä punajuuri- ja perunasoseesta.
Olen käyttänyt tähän kaupan hedelmä-vihannesosastolta löytyvää valmista sosetta, mutta voit hyvin käyttää myös ruoanlaitosta ylijäänyttä sosetta. Voit valmistaa taikinasta tavallisia sämpylöitä tai tehdä Bostonkakun malliin irtopohjaiseen kakkuvuokaan.
Mikäli kaikki sämpylät eivät mahdu vuokaan, paista ylimääräiset sämpylät sellaisenaan leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä.

Punajuuri-peruna Boston

2 1/2 dl kuumaa vettä
500 g punajuuri-perunasosetta
2 tl suolaa
1 rkl siirappia
1 rkl kuivattua lipstikkaa
2 1/2 dl tattarijauhoja (voit korvata myös muilla jauhoilla tai hiutaleilla)
6 dl vehnäjauhoja
1 pss kuivahiivaa

Pinnalle:
vettä + unikonsiemeniä

Laita kiehuva vesi kulhoon.
Sekoita joukkoon punajuuri-perunasose, suola, siirappi ja lipstikka.

Sekoita tattarijauhot, vehnäjauhot ja kuivahiiva keskenään ja vaivaa muiden ainesten joukkooon.
Kohota liinan alla lämpimässä paikassa.
Vaivaa taikinasta ilmakuplat ja pyöritä tasapaksuksi tangoksi.
Jaa tasakokoisiin paloihin ja pyöritä sämpylöiksi.
Laita sämpylät leivinpaperilla vuorattuun ja reunoilta öljyttyyn, halkaisijaltaan 26 cm irtopohjavuokaan vieretysten, mutta niin,
että väliin jää pieni rako.
Anna kohota noin 15 minuuttia.
Suihkauta pinnalle hieman vettä ja ripottele päälle unikonsiemeniä.

Paista 225 asteisessa uunissa parikymmentä minuuttia, tai kunnes sämpylät näyttävät kypsiltä.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä