Porkkanarieskat (Painonvartijoiden ohje)
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- porkkana
- vesi
- suola
- öljy
- vehnälese
- hiivaleipäjauho
Löysin tämän ohjeen Painonvartijoiden ”kaikkien aikojen
parhaat-kirjasta.” Oli tosi nopea valmistaa, sanoisinko, että 5-10
minuuttia taikinan tekoon ja lättysten paineluun, uunissa lisäksi 15-20
minuuttia. Ihan hyviä olivat maustetun tuorejuuston kanssa, mutta
selkeästi kuivempia kuin omat suosikki-rieskani, jotka tehdään
perunamuussista.
Kuumenna uuni 250 asteeseen.
Sekoita puuhaarukalla kulhossa keskenään
Porkkanarieskat (Painonvartijoiden ohje)
3 suurta porkkanaa hienona raasteena
2,5 dl vettä
1 tl suolaa
1/2 dl öljyä
1/2 dl vehnänleseitä
5 1/2 dl hiivaleipäjauhoja
Nostele
taikinasta 12 kekoa leivinpaperilla vuoratulle pellille, muotoile
vedellä kostutetuin käsin soikeiksi/pyöreiksi rieskoiksi. Pistele
haarukalla ja paista uunin keskiosassa 15-20 minuuttia.
2,5 pistettä/annos = 140 kcal = 590 kJ