Porkkanarieskat (Painonvartijoiden ohje)

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

2 arvostelua. Keskiarvo: 3/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Ainekset

  • porkkana
  • vesi
  • suola
  • öljy
  • vehnälese
  • hiivaleipäjauho



Löysin tämän ohjeen Painonvartijoiden ”kaikkien aikojen
parhaat-kirjasta.” Oli tosi nopea valmistaa, sanoisinko, että 5-10
minuuttia taikinan tekoon ja lättysten paineluun, uunissa lisäksi 15-20
minuuttia. Ihan hyviä olivat maustetun tuorejuuston kanssa, mutta
selkeästi kuivempia kuin omat suosikki-rieskani, jotka tehdään
perunamuussista.

Kuumenna uuni 250 asteeseen.

Sekoita puuhaarukalla kulhossa keskenään

Porkkanarieskat (Painonvartijoiden ohje)

3 suurta porkkanaa hienona raasteena
2,5 dl vettä
1 tl suolaa
1/2 dl öljyä
1/2 dl vehnänleseitä
5 1/2 dl hiivaleipäjauhoja

Nostele
taikinasta 12 kekoa leivinpaperilla vuoratulle pellille, muotoile
vedellä kostutetuin käsin soikeiksi/pyöreiksi rieskoiksi. Pistele
haarukalla ja paista uunin keskiosassa 15-20 minuuttia.

2,5 pistettä/annos = 140 kcal = 590 kJ

 

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä