Pikkukokki®: Poksahtelevat lakritsi-suklaapikkuleivät
- 15 min Työaika
- 30 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 150 g voi
- (vaihtoehto) margariini
- 1 dl muscovadosokeri
- (vaihtoehto) fariinisokeri
- 1 kananmuna
- 2½ dl vehnäjauho
- ½ dl sokeroimaton kaakaojauhe
- 1 tl leivinjauhe
Täyte:
- 25-30 kpl hopeatoffee
- 2½ dl kuohukerma
Pinnalle:
- 200 g maitosuklaa
- poksusokeri
Nämä superherkulliset pikkuleivät yllättävät. Suklaakerroksen alta löytyvä musta hopeatoffeekinuski saa makunystyrät kipristelemään. Viattoman näköiset sokerirakeet pinnalla saavat herkuttelijan silmiin tuikkeen, sillä pinnalle on ripoteltu poksusokeria, joka poksahtelee suussa hauskasti tuoden lapsuusajan muistot mieleen.
Ripottele kakkujen, leivonnaisten, pikkuleipien tai jätskin päälle juuri ennen tarjoilua. Pussiin on myös kätevä dipata vaikka tikkaria lastenkesteillä!
Pikkukokki®: Poksahtelevat lakritsi-suklaapikkuleivät
25-30 kpl
150 g voita tai margariinia
1 dl Muscovadosokeria tai fariinisokeria
1 kananmuna
2½ dl vehnäjauhoja
½ dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
25-30 Hopeatoffee-karamellia
2½ dl kuohukermaa
Pinnalle:
200 g maitosuklaata
n. ½ dl poksusokeria
Vatkaa voi ja Muscovado- tai fariinisokeri vaahdoksi.
Lisää muna vatkaten.
Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineetja sekoita sen verran, että taikina on tasainen.
Painele taikina silikonisen makeisvuoan pohjalle ja reunoille.
Paista 200-asteisen uunin keskiritilätasolla noin 15 minuuttia.
Mittaa hopeatoffeet ja kuohukerma kattilaan.
Keitä koko ajan sekoittaen noin 15 minuuttia, kunnes kastike on mustaa ja sakeaa.
Jaa kastike pikkuleipien päälle vuokiin. Nosta jääkaappiin hetkeksi jähmettymään.
Paloittele suklaa lautaselle ja sulata puolen minuutin erissä välillä sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut.
Levitä sulanut suklaa hieman jähmettyneen lakritsikinuskin päälle.
Ripottele pinnalle paukkusokeria.