Pikkukokki®: Vadelmamuffinit

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

48 arvostelua. Keskiarvo: 4.4/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

  • 2 kananmuna
  • 1 dl sokeri

Hei olen (Hellapoliisin tyttö) Janica ja päätin kokeilla tehdä  näitä vadelmamuffineita Hellapoliisin Ensimmäiset reseptini kirjasta.
Ne ovat helppotekoisia ja niistä tuli hyvän makuisia. Halusin kokeilla tehdä kuorrutuksen, koska muffinit näyttivät mielestäni ilman kuorrutusta alakuloisilta ja tylsiltä. Päätin tehdä kermavaahtoa johon lisäsin mansikanmakuista tomusokeria. Pursotin kermavaahtoa muffinssien päälle ja koristelin ne strösseleillä. Muffinsseja tuli  16 kappaletta. Kannattaa kokeilla tehdä näitä leivonnaisia.

Pikkukokki®: Vadelmamuffinit
noin 16 kpl

2 kananmunaa
1 dl sokeria
1 dl maitoa, piimää, kermaviiliä, rahkaa TAI jogurttia
1 dl (= 100 g) sulatettua margariinia, voita TAI rypsiöljyä
2 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 dl vadelmia (pakasteena tai tuoreina)

Kuorrutus:
2 dl vispikermaa
1 tl vaniljasokeria

mansikanmakuista tomusokeria maun mukaan
strösselihelmiä koristeeksi  

Sekoita munat ja sokeri kulhossa.
Lisää kaikki muut ainekset, paitsi vadelmat ja sekoita tasaiseksi.
Sekoita lopuksi varovasti käännellen vadelmat.

Jaa taikina muffinivuokiin ¾ vuoan tilavuudesta.
Jos käytössäsi on muffinipelti, laita paperiset vuoat muffinipellin koloihin. Näin muffinit pysyvät paremmin kasassa.

Paista 200 asteisessa uunissa  toiseksi alimmalla ritilätasolla noin 15 minuuttia.

Kuorutus:

Lisää vispikerma kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Mausta mansikanmakuisella tomusokerilla ja vaniljasokerilla. Pursota kerma muffinien pinnalle ja koristele strösselihelmillä.

Reseptin laatinut Pikkukokki Janica

 

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä