Pikkukokki®: Vadelmamuffinit
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 2 kananmuna
- 1 dl sokeri
Hei olen (Hellapoliisin tyttö) Janica ja päätin kokeilla tehdä näitä vadelmamuffineita Hellapoliisin Ensimmäiset reseptini kirjasta.
Ne ovat helppotekoisia ja niistä tuli hyvän makuisia. Halusin kokeilla tehdä kuorrutuksen, koska muffinit näyttivät mielestäni ilman kuorrutusta alakuloisilta ja tylsiltä. Päätin tehdä kermavaahtoa johon lisäsin mansikanmakuista tomusokeria. Pursotin kermavaahtoa muffinssien päälle ja koristelin ne strösseleillä. Muffinsseja tuli 16 kappaletta. Kannattaa kokeilla tehdä näitä leivonnaisia.
Pikkukokki®: Vadelmamuffinit
noin 16 kpl
2 kananmunaa
1 dl sokeria
1 dl maitoa, piimää, kermaviiliä, rahkaa TAI jogurttia
1 dl (= 100 g) sulatettua margariinia, voita TAI rypsiöljyä
2 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 dl vadelmia (pakasteena tai tuoreina)
Kuorrutus:
2 dl vispikermaa
1 tl vaniljasokeria
mansikanmakuista tomusokeria maun mukaan
strösselihelmiä koristeeksi
Sekoita munat ja sokeri kulhossa.
Lisää kaikki muut ainekset, paitsi vadelmat ja sekoita tasaiseksi.
Sekoita lopuksi varovasti käännellen vadelmat.
Jaa taikina muffinivuokiin ¾ vuoan tilavuudesta.
Jos käytössäsi on muffinipelti, laita paperiset vuoat muffinipellin koloihin. Näin muffinit pysyvät paremmin kasassa.
Paista 200 asteisessa uunissa toiseksi alimmalla ritilätasolla noin 15 minuuttia.
Kuorutus:
Lisää vispikerma kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Mausta mansikanmakuisella tomusokerilla ja vaniljasokerilla. Pursota kerma muffinien pinnalle ja koristele strösselihelmillä.
Reseptin laatinut Pikkukokki Janica