Pakastettu Brownie-marenkikakku

Pakastettu brownie-marenkikakku
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

11 arvostelua. Keskiarvo: 4.7/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Tämä kakku sopii mainiosti vierasvaraksi tai juhlien varakakuksi. Leivo pakastimeen ja nosta huoneenlämpöön vähintään tunti ennen tarjoilua.

Pakastettu Brownie-marenkikakku
8 annosta

Browniepohja:
50 g tummaa suklaata paloiteltuna
50 g voita tai margariinia
2 kananmunaa
1 dl tummaa Muscovadosokeria
¾ dl vehnäjauhoja
½ dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
½ tl leivinjauhetta

Vadelmatäyte:
200 g pakastevadelmia
½ dl Hyytelösokeri Multia
2 tl vaniljasokeria
1 muna kevyesti vatkattuna
20 g voita

Suklaamousse:
50 g tummaa suklaata
1 dl kuohukermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl  Siro erikoishienoa sokeria
1-2 tl vaniljasokeria

Marenki:
2 isoa munavalkuaista
1 dl Siro erikoishienoa sokeria
2 rkl glukoosisiirappia

Sulata voi kattilassa ja nosta pois liedeltä.
Paloittele joukkoon suklaa ja hämmennä, kunnes suklaa sulaa.
Vatkaa munat ja Muscovado sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää suklaa-voiseos ja siivilöi joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Vuoraa halkaisijaltaan 20-22 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla ja voitele reunat voisulalla tai margariinilla.
Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa 10-12 minuuttia. Jäähdytä.

Laita pakastevadelmat ja hyytelösokeri Multi kasariin ja anna kiehua hiljalleen noin 5 minuuttia.
Ota kattila pois liedeltä ja lisää kevyesti vatkattu muna ja voi joukkoon.
Levitä seos jäähtyneen Browniespohjan päälle.
Laita vuoka pakastimeen.

Valmista suklaamousse.
Paloittele suklaa kulhoon.
Kuumenna kerma ja kaada suklaapalojen joukkoon.
Sekoittele, kunnes suklaa sulaa. Laita seos jääkaappiin, kunnes seos on kylmää.
Lisää joukkoon tuorejuusto, sokeri ja vaniljasokeri.
Vatkaa sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi.
Levitä seos vadelmaseoksen päälle ja laita kakku jälleen pakastimeen.

Valmista marenki.
Erottele valkuaiset puhtaaseen, kuivaan kulhoon ja vatkaa valkoiseksi vaahdoksi.
Lisää Siro sokeri ja glukoosisiirappi vähän kerrallaan koko ajan voimakkaasti vatkaten.
Pursota tai lusikoi marenki kakun päälle ja tee marenkiin kaunis väri kaasupolttimolla.

Huom! Tämä resepti löytyy myös Dansukker-sivustolta.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä