Omenahillopiiras
Uusimmat reseptit
Advertising information
Karamellimainen omenahillopiiras on upea syysherkku, jonka kanssa voit tarjota vaniljajäätelöä tai vaniljakastiketta.
Aloita valmistamalla hillo. Voit tehdä sen jo edellisenä päivänä tai aikaisemmin.
Omenahillopiiras
8 annosta
Pohja:
150 g voita tai margariinia
1 dl Dansukker Ruokokidesokeria tai Taloussokeria
1 muna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
Omenahillo:
4 isohkoa omenaa
1 tl vettä
150 g Dansukker Hillo-marmeladisokeria
ripaus kanelia
½ tl Dansukker Vaniljasokeria
Aloita omenahillosta.
Kuori omenat ja leikkaa ne pieniksi tasakokoisiksi kuutioiksi.
Laita ne kattilaan vesitilkan kanssa.
Kaada joukkoon Hillo-marmeladisokeri ja kaneli.
Anna kiehua hiljalleen välillä sekoitellen noin kymmenen minuuttia.
Mausta valmis hillo vaniljasokerilla.
Valmista pohja.
Vatkaa voi ja ruokokidesokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää muna vatkaten.
Sekoita joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Taputtele taikina halkaisijaltaan noin 24 cm piirasvuokaan tai pitkänmalliseen piirasvuokaan.
Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Levitä päälle omenahillo ja kypsennä piirasta vielä noin 15 minuuttia, kunnes pinta on karamellimainen.
Tarjoa vaniljajäätelön tai vaniljavaahdon kanssa.