Omenaboston ja värikkäitä pullia

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

2 arvostelua. Keskiarvo: 5/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Sunnuntai-iltapäivänä Hellapoliisi heittäytyi sohvalle ja jakoi sieltä käsin neuvoja lapsille pullanleivontaan. Vahvistuksena oli pari naapurin näppärää lasta=)

Tästä taikinasta tuli yksi bostonkakku tehtynä halkaisijaltaan 22 senttiseen vuokaan, sekä kaksi pellillistä korvapuusteja ja pikkupullia.

Pullataikina

7,5 dl maitoa
75g hiivaa
3 munaa
2tl suolaa
2,5dl sokeria
3 tl kardemummaa
n. 2 l vehnäjauhoja
200 g margariinia tai voita

Lämmitä
maito kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva joukkoon. Sekoita joukkoon
muna, suola, sokeri, kardemumma ja suurin osa vehnäjauhoista. Jatka
jauhojen lisäämistä käsin tai koneella alustaen. Lisää lopuksi
huoneenlämpöinen rasva ja vaivaa taikina pehmeäksi kiinteäksi palloksi.
Kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.

Omena-boston

n. 1/3 pullataikinaa
150 g paistonkestävää omenamarmeladia
Dan Sukkerin kanelisokeria
50 g hasselpähkinärouhetta
Dan Sukkerin väriraesokeria tai tavallista raesokeria
munaa voiteluun

Kaulitse taikina jauhotetulla alustalla ohueksi levyksi, voitele pinta paistonkestävällä omenamarmeladilla, ripottele pinnalle kanelisokeri ja puolet hasselpähkinärouheesta. Kääri levy tiukalle rullalle ja leikkaa rulla noin neljän senttimetrin levyisiksi paloiksi.

Nosta pullapalat pystyyn voideltuun, irtopohjaiseen kakkuvuokaan.

Anna kohota n. 20-30 minuuttia.

Voitele munalla, ripottele pinnalle hasselpähkinärouhetta ja raesokeria.

Paista 225 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

 

Pikkupullien päällä on DrOetkerin Aurinkoströsseleitä, Hedelmäströsseleitä sekä Karamellin ja Appelsiinimakuisia koristerakeita.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä