Omena-kanelikierteet
Uusimmat reseptit
Advertising information
Sekoitettu rahka-voitaikina on helppotekoinen ja mukavan makuinen taikina itse tehdyille
joulutortuille.
Taikina on kypsänä pehmoisempaa, eikä niin murenevaa kuten lehti-tai voitaikina.
Nämä omena-kanelikierteet ovat mietoja. Enemmän makua saat, kun käytät marmeladina perinteistä luumumarmeladia.
Voit sipaista taikinalevyn pinnalle myös vaniljakreemiä.
Omena-kanelikierteet
noin 18 kpl
250 g voita tai margariinia
250 g maitorahkaa tai vaniljarahkaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
Täyte:
n. 300 g omena-kanelimarmeladia tai muuta marmeladia
kanelia (jos käytät omenamarmeladia)
Voiteluun:
muna
Pinnalle:
raesokeria tai väriraesokeria
Sekoita voi tai margariini ja maitorahka keskenään.
Nypi joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi.
Anna taikinan levätä puoli tuntia jääkaapissa.
Kaulitse vehnäjauhoja apuna käyttäen suorakaiteen malliseksi levyksi.
Levitä pinnalle omena-kanelimarmeladia. Ripottele päälle kanelia.
Kääri tiukahkolle rullalle.
Leikkaa muutaman sentin levyisiksi paloiksi. Laita uunipellille tai paperisiin leivosvuokiin.
Voitele munalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista 200 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin värinen.