Mehevät vaahtokarkkineliöt
Uusimmat reseptit
Advertising information
Mehevät vaahtokarkkineliöt ovat riittoisia. Pellillisestä riittää herkuteltavaa isommallekin joukolle.
Voit halutessasi värjätä vaahtokarkkiseosta ripauksella elintarvikeväriä.
Tämä ohje on alkuperältään Dansukker-sivustolta.
Mehevät vaahtokarkkineliöt
uunipellillinen, 25-30 annosta
5 munaa
3 dl ruokokidesokeria tai fariinisokeria
2 dl (200 g) sulatettua voita tai margariinia
2 dl vettä tai maitoa
4 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 porkkana raastettuna
200 g ananasmurskaa valutettuna
50 g saksanpähkinöitä rouhittuna
Kuorrutus
3 dl kuohukermaa
150 g Marshmallow-vaahtokaramelleja
1 rkl vaniljasokeria
Koristeluun
1 pss värikkäitä makeisia
Vaahdota munat ja ruokokidesokeri tai fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita joukkoon sulatettu voi tai margariini, sekä vesi tai maito.
Kääntele taikinaan keskenään sekoitetut vehnäjauhot ja leivinjauhe, sekä porkkanaraaste, ananasmurska ja rouhitut
saksanpähkinät.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Paista 175 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, tai kunnes pinta on hyytynyt ja saanut hieman väriä.
Mittaa kattilaan kuohukerma ja vaahtokaramellit.
Hämmennä kohtalaisella lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes vaahtokaramellit ovat sulaneet kerman joukkoon.
Lisää lopuksi joukkoon vaniljasokeri.
Anna seoksen jäähtyä hetki ja siirrä jääkaappiin muutamaksi tunniksi.
Vatkaa jäähtynyt seos sähkövatkaimella vaahdoksi ja levitä leivonnaisen pintaan. Ripottele koristeeksi värikkäitä makeisia.
Vinkki! Voit sekoittaa taikinan joukkoon ripauksen kanelia tai kardemummaa mausteeksi!