Marsipaanipullat
- 30 min Työaika
- 1 h Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- ½ l maito
- 50 g tuorehiiva
- 1 rkl kardemumma
- 2 dl sokeri
- 1 tl suola
- 13-15 dl Myllyn Paras Vehnäjauho
- 150 g voi
- margariini
- 1 kananmuna
- 1 – 1½ dl marmeladi
- hillo
- 4 dl kuohukerma
- vispikerma
- tomusokeri
- 2 tl vaniljasokeri
- 500 g marsipaani
Marsipaanipullat
14 kpl
½ l maitoa
50 g tuorehiivaa
1 rkl kardemummaa
2 dl sokeria
1 tl suolaa
13-15 dl Myllyn Paras Vehnäjauhoja
150 g sulatettua voita tai margariinia
Voiteluun:
kananmuna
Väliin:
1 – 1½ dl marmeladia tai hilloa
4 dl kuohu- tai vispikermaa
tomusokeria maun mukaan
2 tl vaniljasokeria
Pinnalle:
500 g marsipaania
tomusokeria
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva. Lisää kardemumma, sokeri, suola ja lopuksi vehnäjauhot alustaen. Vaivaa taikinaan vielä sulatettu voi tai margariini. Kohota lämpimässä paikassa liinan alla noin puoli tuntia.
Vaivaa taikinasta ilmakuplat ja pyöritä taikinasta kaksi tasapaksua tankoa. Jaa tangot tasakokoisiin paloihin ja pyöritä pulliksi. Kohota liinan alla leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä. Voitele munalla ja ripottele pinnalle raesokeria.
Paista 225-asteisessa uunissa keskiritilätasolla noin 15 minuuttia.
Jäähdytä pullat.
Leikkaa pullista kansi. Pursota alimmalle pullalle hilloa.
Vaahdota kerma ja mausta tomusokerilla ja vaniljasokerilla. Pursota kerma hillon ympärille pullan reunaa kiertämään.
Kaulitse marsipaani ohueksi levyksi tomusokeria apuna käyttäen. Ota muotilla pullan kannen kokoisia ympyröitä. Kostuta marsipaanipohjaa hieman vedellä ja painele kuivilla käsillä pullakannen päälle. Koristele halutessasi marsipaanikuvioilla.
Tarjoa värikkäät marsipaanipullat kevät-talven kahvipöydässä.