Marenkinen kummituskakku

Uusimmat reseptit
Advertising information
Hellapoliisi on tänään viisivuotias. Kiitos kaikille Teille innokkaille ruokaharrastelijoille ja ammattilaisille, jotka olette kanssani jakaneet nämä vuodet!
Olkoon tämä Hellapoliisin tarjoama virtuaalikakku Teille kaikille!
Testasin Dansukkerin sivuilta löytyvän kummituskakun pohjaohjetta, jossa marengin sekaan oli sekoitettu riisimuroja.
Hieman epäilin miten toimii, mutta lopputulos oli käsittämättömän herkullinen!
Kakun voi hyvin valmistaa myös mansikanmakuisesta- tai kaakaotomusokerista.
Kummituskakku
4 munanvalkuaista
2 1/2 dl tomusokeria
4 dl riisimuroja
Täyte ja koristelu
2 1/2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta tai vispikermaa
(sokeria ja vaniljasokeria maun mukaan, jos käytät vispikermaa)
lakritsifudgeja tai muita lakritsimakeisia paloiteltuna
(banaania viipaleina)
lakuja tai muita makeisia silmiksi
Vaahdota munanvalkuaiset kovaksi, valkoiseksi vaahdoksi.
Lisää tomusokeri pienissä erissä koko ajan vatkaten.
Sekoita lopuksi joukkoon riisimurot varovasti käännellen.
Piirrä kahdelle leivinpaperille samanmuotoiset kummituksen ääriviivat ja levitä marenkivaahto tasaisesti ääriviivojen sisään.
Paista 100 asteessa noin kolme tuntia, tai kunnes marenki tuntuu rapealta.
Irroita kummitukset leivinpaperista ja nosta toinen tarjoiluvadille.
Vaahdota vaniljakastike ja levitä puolet kummituksen päälle. Leikkaa lakritsifudgeista (ja halutessasi banaanista) paloja ja ripottele niitä vaahdon päälle.
Nosta päälle toinen kummitus ja levitä päälle loput vaniljavaahdosta.
Laita lakut kummituksen silmiksi.