Manteliset luumuwiinerit ja appelsiiniwiinerit

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

1 arvostelua. Keskiarvo: 3/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Wiinereissä on ihan oma viehätyksensä. Valmista jouluun sopivat
wiinerit joko mantelisen makuisena luumuwiinerinä, tai raikkaan
appelsiinin makuisena. Voit valmistaa samasta taikinasta toki myös
molempia, tai tuunata omat lempiwiinerisi.
Muistathan, että Dr.Oetkerin koristerakeet ovat paistonkestäviä ja
monet jouluiset herkut kruunaa eri väreissä löytyvät valmiit
sokerikuorrutteet. Oletko jo kokeillut joulukoristeluun sopivia
Talvikoristerakeita?

Manteliset luumuwiinerit ja appelsiiniwiinerit
12-24 kpl

1 pkt (n. 500 g) valmista wienertaikinaa pakastealtaasta
1 kananmuna voiteluun
n. 150 g appelsiinimarmeladia + Dr.Oetker Aurinkoströsseleitä TAI
1/2 pötkö Dr.Oetker Mantelimassaa + 150 g luumumarmeladia + Dr.Oetker
Talvikoristerakeita
1 tuubi Dr.Oetker Valkoista sokerikuorrutetta

Sulata wiineritaikina ja päätä, haluatko valmistaa suuria wiinereitä,
vaiko pienempiä herkkupaloja.
Jos haluat suuria, laita paketin taikinalevyt kaksinkerroin ja leikkaa
veitsellä tai taikinapyörällä muutaman sentin levyisiä suikaleita.
Jos haluat valmistaa pienempiä wiinereitä, leikkaa levyt
yksinkertaisina suikaleiksi.

Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Kieputa suikaleet korkkiruuveiksi ja
pyörittele ne ympyrän muotoon. Taita taikinan ”häntä” wiinerin alle.
Paina keskelle kuoppa ja voitele wiineri munalla.

Laita kuoppaan pala mantelimassaa ja pursota päälle luumumarmeladia.
Ripottele reunoille Talvi Koristerakeita.

Jos haluat appelsiinin makuisia wiinereitä, tee kuten edellä, mutta
pursota keskelle vain appelsiinimarmeladia.
Ripottele reunoille Aurinkoströsseleitä.
Kypsennä 200-225 asteessa noin 15 minuuttia.

Pursota wiinereiden pinnalle valmista Dr.Oetker sokerikuorrutetta.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä