Mansikkaiset tuulihatut

  • 10 min Työaika
  • 30 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
Mansikkaiset tuulihatut
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

4 arvostelua. Keskiarvo: 4.8/5

Ei arvosteluja

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

20 annosta
  • 1½ dl vesi
  • 75 g voi
  • (vaihtoehto) margariini
  • 1¾ dl vehnäjauho
  • 2 kananmuna
Täyte:
  • ½ dl mansikkamarmeladi
  • (vaihtoehto 1dl) kermavaahto
  • (vaihtoehto 1rkl) sokeri
Pinnalle:
  • 2 dl mansikanmakuinen tomusokeri
  • 1-2 rkl vesi
  • (vaihtoehto) sitruunamehu

Tuulihatut ovat retroherkkuja parhaimmillaan. Täytä makealla tai suolaisella täytteellä ja kuorruta halutessasi. Nämä tuulihatut sopivat lastenjuhliin, ystävänpäiväksi ja tai muuten vaan ilahduttamaan.
Ja valmistushan on ihan helppoa.

Mansikkaiset tuulihatut
20 kpl

1½ dl vettä
75 g voita tai margariinia
1¾ dl vehnäjauhoja
2 munaa

Täyte:
½ dl mansikkamarmeladia TAI 1 dl kermavaahtoa + 1 rkl sokeria

Pinnalle:
2 dl mansikanmakuista tomusokeria
1-2 rkl vettä tai sitruunamehua

Mittaa vesi ja voi tai margariini kattilaan.
Sulata puuhaarukalla sekoittaen. Lisää vehnäjauhot ja sekoita voimakkaasti kovalla lämmöllä, kunnes taikinasta muodostuu pallo.
Anna seoksen jäähtyä. Vatkaa joukkoon munat yksitellen.
Laita seos pursotinpussiin ja pursota leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tasakokoisia nokareita. Paista 200 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 20 minuuttia.
Jäähdytä.
Pursota vadelmamarmeladi tai vaahdotettu ja sokerilla maustettu kermavaahto tuulihattujen sisälle. Mikäli et halua halkaista tuulihattuja, pursota teräväpäisellä tyllalla pohjan kautta.
Valmista kuorrute.
Laita mansikanmakuinen tomusokeri kulhoon ja sekoita joukkoon vähän kerrallaan vettä tai sitruunamehua, kunnes saat paksun, mutta levittyvän tahnan.
Lusikoi kuorrutetta tuulihatuille.
Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä