Mansikkainen raparperi-kookospiiras
Uusimmat reseptit
Advertising information
Kesän makeaan piiraaseen voit käyttää raparperia ja mansikoita. Kookosmaito tuo piiraaseen oman jännän vivahteensa.
Pellillisestä piirasta riittää isommallekin joukolle!
Mansikkainen raparperi-kookospiiras
20-25 palaa
4 munaa
3 dl luomuruokosokeria
2 dl grahamjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 dl rypsiöljyä
1 1/2 dl kookosmaitoa tai maitoa
34 raparperin vartta viipaleina
1/2 dl talous- tai Siro erikoishienoa sokeria
Pinnalle
4 dl maitoa
1 1/2 dl mansikanmakuista tomusokeria
1/2 dl talous- tai Siro erikoishienoa sokeria
1 1/2 rkl perunajauhoja
1 tl vaniljasokeria
tuoreita mansikoita
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, öljy ja kookosmaito. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Ripottele pinnalle raparperiviipaleet ja sokeri. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin värinen.
Mittaa kasariin muut aineet paitsi vaniljasokeri. Kiehauta koko ajan hämmennellen. Mausta valmis kastike vaniljasokerilla. Levitä lämmin kuorrute piiraan pinnalle. Koristele annokset tuoreilla mansikoilla.
Huom! Reseptissä on käytetty Dansukker-sokerituotteita!