Mansikka-vaahtokarkkimokkapalat
Uusimmat reseptit
Advertising information
Eilen päätin palkita lähinnä itseni 😉 raskaasta viikosta ja
tietysti myös lapset koulun loppumisesta. Ulkonäkö ei ole kovin
esteettinen, mutta maku oli NIIN hyvää, että pellillinen meni
hujauksessa. Tämä on vain ällömakean ystäville! Vaahtokarkkeja mulla
oli vain 90 g, jotka leikkasin vielä puoliksi, joten sain niitä vain
puolikkaaseen tuosta koko määrästä. Jos niitä laittaa kokonaisena,
oikeampi määrä olisi lähes 400 g.
Mansikka-vaahtokarkkimokkapalat
Pohja:
3 munaa
3 dl sokeria
4,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl tummaa kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
150 g sulatettua margariinia
1,5 dl maitoa
Päälle:
vaahtokarkkeja koko pellilliseen 200-400 g
n. 300 g tomusokeria/mansikkatomusokeria + 4 rkl sulatettua margariinia
4-6 rkl keitettyä kahvia
100-200 g sulatettua maitosuklaata
Vatkaa
munat ja sokeri vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet,
lopuksi margariinisula ja maito. Kaada leivinpaperilla vuoratulle
uunipellille, paista 225-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.
Laita
paiston loppuvaiheessa päälle vaahtokarkkeja, jatka paistamista muutama
minuutti, kunnes vaahtokarkit sulavat hieman ja turpoavat.
Sekoita
tomusokerit, sula margariini ja kahvi, kaada se vaahtokarkkien päälle.
Valuta lusikalla päälle vielä sulatettua suklaata.