Laskiaispullat pähkinäisellä täytteellä

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

1 arvostelua. Keskiarvo: 5/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Takana vasemmalla vadelma-kermapulla, oikealla omena-maustettu-kerma-pulla ja etualalla testaus, jonka idean näin jossain lehdessä, pullan välissä marmeladin ja kerman lisäksi kaulittua marsipaania kukkamuotilla otettuna. Kermasta ei heti tuoreeltaan huomaisi, että siinä mitään ekstraa olikaan, mutta muutaman tunnin seistessään siitä erottui pähkinärouhe ja kanelipilkut.

Kellaria siivotessa löysin Santa Maria DELIn reseptivihkosen, jonka tuotekehittelyn toteutimme opiskeluaikana luokkamme kanssa.

Meille tarjottiin tilaisuutta kehitellä Santa Marialle tiettyjä reseptejä, joista sitten tehtiin suurtalouksille reseptilehdykkä. Saimme laatikkokaupalla Santa Maria-leivontatuotteita käyttöömme.

Projekti oli mielenkiintoinen, mutta uskomattoman työläs. Itse suunnittelin mm. juuri tämän pullaohjeen. Suurtalouskäyttöön ei ohjeet aina sovellu samalla tavalla kuin kotitalouskäyttöön. Jauhon määrä saattaa muuttua, kun ohjetta suurennetaan huomattavasti jne.  Aika tympeää oli leipoa pullia kerta toisensa jälkeen ja hioa ainesuhteita. Kaikki piti olla grammalleen, eikä jotain sinnepäin.

20 pullaa 

0,4 l kylmää maitoa
1 dl lämmintä maitoa + 1 pala (50 g) tuoretta hiivaa
2 dl sokeria
2 tl suolaa
2 rkl kardemummaa
n. 14 dl vehnäjauhoja
200 g margariinia sulatettuna

Mittaa maito leivontakulhoon, lämmitä desi maitoa mikrossa. Liuota hiiva lämpimään maitoon ja kaada se kylmän maidon joukkoon. Lisää sokeri, suola ja kardemumma.

Alusta taikinaan jauhot ja lisää vielä sula margariini. Laita liina kulhon suojaksi ja nosta jääkaappiin yön ajaksi.

Leivo taikina aamulla pikkupulliksi, kohota viitisentoista minuuttia, voitele munalla ja ripottele pinnalle raesokeria.

Paista 200 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Täytä jäähtyneet pullat hillolla ja kermavaahdolla, tai mantelimassalla ja kermavaahdolla.

Pähkinäinen täyte

2,5 dl kuohukermaa
1-2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
ripaus kanelia
35 g hasselpähkinärouhetta
250 g omenamarmeladia
 

Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Lisää ripaus kanelia ja pähkinärouhe.

Pursota kerma reunoille, sekä keskelle pullaa omenamarmeladia.

Vinkki! Jos pullat ovat hieman kuivahtaneita, kostuta ne kevyesti vaniljasokerilla maustetulla maidolla!

 

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä