Kuohkea raparperikakku ja vaniljakastike
Uusimmat reseptit
Advertising information
Kuohkea raparperikakku syntyy pienellä vaivalla, mutta ilahduttaa sitäkin suuremmin.
Voit paistaa kakun korkeareunaisessa piirasvuoassa tai vaikkapa irtopohjaisessa kakkuvuoassa.
Keitä kakun paistuessa ihana vaniljainen kastike, jota voit höystää halutessasi vaniljajäätelöllä.
Kuohkea raparperikakku ja vaniljakastike
10-12 annosta
1 rkl öljyä
3 isoa raparperin vartta viipaleina
1 dl Dansukker Fariini- tai Muscovadosokeria
1 tl kanelia
1/2 dl vettä
Taikina:
4 dl piimää
3 dl Dansukker Siro sokeria
2 munaa
6 dl vehnäjauhoja
1 dl öljyä
1 1/2 tl soodaa tai leivinjauhetta
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Vuokaan:
voita tai margariinia ja korppujauhoja
Pinnalle:
Dansukker Tomusokeria
Vaniljakastike:
5 dl maitoa
1 dl Dansukker Siro sokeria
n. 2 rkl maissitärkkelysjauhoja
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
(1/4 l vaniljajäätelöä)
Aloita raparperiseoksesta.
Kuumenna öljy pannulla ja lisää raparperiviipaleet, Fariini- tai Muscovadosokeri, kaneli ja vesi.
Anna kiehua miedolla lämmöllä välillä sekoitellen, kunnes seos pehmenee.
Sekoita taikinan ainekset sekaisin puuhaarukalla tai vispilällä ja kaada voideltuun ja jauhotettuun piiras- tai kakkuvuokaan.
Lusikoi päälle raparperiseos.
Paista 200 asteessa noin puoli tuntia, tai kunnes kakku on kohonnut ja on kauniin värinen.
Ripottele jäähtyneen kakun pinnalle halutessasi Tomusokeria.
Keitä seuraksi samettinen vaniljakastike.
Mittaa kattilaan maito, Siro sokeri ja maissitärkkelysjauhot.
Hämmennä miedolla lämmöllä. Anna kastikkeen kiehua muutama minuutti.
Mausta valmis kastike vaniljasokerilla.
Voit halutessasi lisätä haalean kastikkeen joukkoon vaniljajäätelöä.
Tarjoa kuohkea raparperikakku pehmeän vaniljakastikkeen kanssa.