Kookoksinen raparperimurupiiras

  • 15 min Työaika
  • 30 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

27 arvostelua. Keskiarvo: 4.1/5

Ei arvosteluja

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

10 annosta
  • 250 g margariini
  • (vaihtoehto) juokseva margariini
  • 3 ½ dl sokeri
  • (vaihtoehto) ruokokidesokeri
  • 6 dl vehnäjauho
  • 1 dl Dr.Oetker Kookoshiutale
  • 3 tl Dr.Oetker Leivinjauhe
  • 2 tl Dr.Oetker Vaniljasokeri
  • 3 kananmuna
  • 1 dl vesi
  • (vaihtoehto) kerma
  • 3-4 raparperinvarsi

Kesän ihana piiras on helppotekoinen ja hupenee silmänräpäyksessä.
Piiraan kruunaa Dr.Oetkerin Aito Vaniljakastike, joka kulkee kätevästi mukana retkillekin kylmälaukussa. Jos et pidä kookoksen mausta, voit jättää ohjeen kookoshiutaleet pois.

Kookoksinen raparperimurupiiras
(uunipellillinen)

250 g margariinia sulatettuna tai juoksevaa margariinia
3 ½ dl sokeria tai ruokokidesokeria
6 dl vehnäjauhoja
1 dl Dr.Oetker Kookoshiutaleita
3 tl Dr.Oetker Leivinjauhetta
2 tl Dr.Oetker Vaniljasokeria
3 kananmunaa
1 dl vettä tai kermaa
3-4 raparperinvartta

Sekoita kulhossa juokseva margariini, sokeri, vehnäjauhot, kookoshiutaleet, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Ota muruseosta talteen noin kaksi desilitraa pintaa varten.
Lisää munat yksitellen vatkaten loppuseokseen. Sekoita joukkoon vesi tai kerma.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Viipaloi pinnalle ohuelti raparperinvarret ja ripottele päälle muruseos.

Paista 200 asteessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes pinta on kauniin värinen.

Leikkaa annospaloiksi ja tarjoa seuraksi Dr.Oetkerin Aitoa vaniljakastiketta, joka on valmistettu parhaista raaka-aineista, tuoreesta kermasta ja aidosta Bourbon-vaniljasta. Aidossa vaniljakastikkeessa on jäljittelemätön maku.
Tuote sisältää vain 3,5 % rasvaa ja on säilöntäaineeton.

Dr. Oetker Aito vaniljakastike on herkullisen täyteläistä, mutta samalla se on myös markkinoiden kevyin vaniljakastike!

Vinkki! Jos haluat tehdä pienemmän määrän piirasta, puolita ohje ja leivo se pyöreään, halkaisijaltaan 24 cm piirasvuokaan.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: