Karviais-kaakaoleivokset
Uusimmat reseptit
Advertising information
Helppo, isänpäiväänkin sopiva leivos valmistuu näppärästi kääretortusta, joka on saanut pintaansa kaakaonmakuisesta kondensoidusta maidosta keitetyn ihastuttavan kuorrutteen.
Välissä on kesän sadosta keitettyä karviaishilloa, jonka voi korvata myös muulla hieman kirpsakammalla hillolla tai marmeladilla.
Karviais-kaakaoleivokset
n. 13 annosta
Pohja:
4 munaa
1 1/2 dl luomuruokosokeria tai muuta sokeria
1 dl perunajauhoja
1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
Välissä:
200 g karviaishilloa
Pinnalle:
1 prk kaakaonmakuista kondensoitua maitoa tai tavallista makeutettua kondensoitua maitoa
2 dl vispikermaa
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Dr.Oetker Pehmeä Kultahelmi -koristeita
Aloita keittämällä kondensoitu maito. Tämän voit tehdä jo edellisenä päivänä.
Poista purkin etiketti ja laita purkki avaamattomana kattilaan.
Laske vettä päälle niin paljon, että purkki peittyy. Keitä noin kaksi tuntia. Lisää vettä tarvittaessa.
Anna purkin jäähtyä hetken aikaa.
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Paista 225 asteessa noin 7 minuuttia.
Kumoa toiselle leivinpaperille ja anna jäähtyä hetken aikaa.
Levitä pinnalle karviaishillo. Kääri tiukahkolle rullalle.
Leikkaa kääretorttu tasakokoisiksi viipaleiksi ja nostsa leikkauspinta ylöspäin tarjoiluvadille.
Levitä pinnalle kaakaokinuksi.
Vaahdota vispikerma, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.
Pursota kerma leivosten reunoille.
Koristele pehmeillä kultahelmillä.