Karpaloinen pullapiiras
Uusimmat reseptit
Advertising information
Helppo ja herkullinen vierastarjottava syntyy valmiista pullataikinalevyistä, joita myydään kaupan pakastealtaassa.
Toki voit valmistaa pohjan myös itse leivotusta pullataikinasta.
Karpaloiden sijaan voit käyttää myös esimerkiksi puolukoita tai mustikoita.
Karpaloinen pullapiiras
4 pullataikinalevyä
Täyte:
100 g mantelimassaa murustettuna
200 g sitruunarahkaa
2 munaa
1 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 tl vaniljasokeria
3 dl karpaloita
Sulata pullataikinalevyt ja painele ne pyöreän piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Anna kohota hetki.
Murusta pinnalle mantelimassa.
Sekoita keskenään sitruunarahka, munat, vaniljakastike ja vaniljasokeri. Kaada seos taikinalevyjen päälle. Ripottele pinnalle karpalot.
Paista 200 asteessa uunissa 20-30 minuuttia.

Piiras on paistettu Tefalin silikonireunaisessa vuoassa, jonka lasinen pohjaosa sopii tarjoiluun. Vuoasta irroitetaan silikoninen reunus ja voit nostaa piiraan suoraan pöytään.