Kardemummalla maustettu raparperi-mantelipiirakka ja mascarponevaahto
Uusimmat reseptit
Advertising information
Tämä ihana raparperipiiras säilyy mehevänä vielä muutaman päivänkin jälkeen leipomisesta, mikäli sitä sattuu vielä olemaan jäljellä. Kardemumma antaa piiraalle upean maun. Voit halutessasi korvata kardemumman myös kanelilla tai raastetulla sitruunankuorella.
Kardemummalla maustettu raparperi-mantelipiirakka ja mascarponevaahto
uunipellillinen, noin 25 annosta
4 munaa
3 dl sokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 dl Dr.Oetker Mantelijauhetta
2 tl Dr.Oetker Leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
2 tl Dr.Oetker Vaniljasokeria
1 dl rypsiöljyä
200 g maitorahkaa tai tuorejuustoa
Pinnalle:
2-5 raparperinvartta koosta riippuen
½ dl sokeria
50 g Dr.Oetker Mantelirouhetta
Lisäksi:
2 dl vispikermaa
200 g mascarponejuustoa
¾ dl sokeria
2 tl Dr.Oetker Vaniljasokeria tai Dr.Oetker Vaniljatankoa myllystä maun mukaan
½ l mansikoita
tuoretta minttua
(marenkeja murustettuna)
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Sekoita taikina tasaiseksi ja lisää joukkoon vielä öljy ja maitorahka tai tuorejuusto.
Kääntele ainekset sekaisin.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle reunalliselle uunipellille. Leikkaa raparperinvarret ohuiksi viipaleiksi ja ripottele taikinan päälle yhdessä sokerin ja mantelirouheen kanssa. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Anna piiraan jäähtyä ja valmista seuraksi Mascarponevaahto.
Vatkaa vispikerma kuohkeaksi vaahdoksi ja vatkaa joukkoon mascarponejuusto, sokeri ja vaniljasokeri.
Tarjoa vaahto piiraan kanssa.
Koristele annos mansikoilla, mintulla ja halutessasi murustetulla marengilla.