Juustoinen yrttisolmu
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- maustamaton jogurtti
- maito
- hiiva
- suola
- provencen mausteseos
- vehnäjauho
- juustoraaste
- ruokaöljy
Rahkapiirakkataikinaa varten lämmitin epähuomiossa liikaa maitoa, joten laitoin sitten kohoamaan myös leipätaikinan.
Tällä kertaa en tehnyt siitä sämpylöitä, vaan yhden ison solmuleivän.
Juustoinen yrttisolmu
2 dl maustamatonta jugurttia
2 dl maitoa
25 g hiivaa
3/4 tl suolaa
2 tl provencen maustesekoitusta
8 dl vehnäjauhoja
2-3 dl juustoraastetta
1/2 dl ruokaöljyä
Pinnalle: vettä, provencen mausteseosta, juustoraastetta
Liuota hiiva kädenlämpöiseen jugurtti-maitoseokseen, lisää suola ja provencen mausteseos.
Alusta taikinaan jauhot ja juustoraaste, lisää loppuvaiheessa öljy.
Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa.
Pyöritä taikinasta puolen metrin mittainen pötkä ja pyöräytä se solmulle. Kohota liinan alla.
Suihkauta leivän pinnalle vettä, ripottele päälle provencen mausteseosta ja juustoraastetta.
Paista uunin alimmalla ritilätasolla 225 asteessa.