Jouludonitsit

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

2 arvostelua. Keskiarvo: 3/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Jos perinteiset joululeivonnaiset eivät maistu, tai haluat jotain uutta joulupöytääsi, kokeile tätä vähän erilaista reseptiä.

Jouludonitsit
8-10 isoa, noin 30 pientä

3 dl vehnäjauhoja
1 dl  Siro erikoishienoa sokeria
1 ½ tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
¾ tl suolaa
1 dl maitoa
50 g voita tai margariinia sulatettuna
2 tl sitruunamehua tai 1 tl hyvin pestyn luomusitruunan kuorta raastettuna
1 muna

Vuoan voiteluun:
rypsiöljyä

Valmiiden donitsien voiteluun:
75 g voita tai margariinia sulatettuna

Kuumenna uuni 200-asteeseen.
Voitele donitsipelti rypsiöljyllä.

Yhdistä vehnäjauhot, Siro erikoishieno sokeri, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola keskenään.
Lisää kuivien ainesten joukkoon maito, sulatettu voi tai margariini, sitruunamehu tai sitruunankuoriraaste, sekä muna.
Sekoita taikina tasaiseksi puuhaarukalla.

Pursota taikina donitsivuoan koloihin. Jätä kohoamisvaraa.
Paista uunin alatasolla 6-8 minuuttia.
Voitele valmiit donitsit voisulalla.

Kuorruta donitsit haluamallasi tavalla.

Kanelisokerikuorrute:
½ dl Dansukker Kanelisokeria TAI ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria + 1 tl jauhettua kanelia

Voitele donitsit ensin voisulalla ja kääntele kanelisokeriseoksessa.

Sokerikuorrute ja piparminttusuklaarouhetta:
2 dl Dansukker Tomusokeria
1-2 rkl vettä, tai kunnes saat paksun, mutta levittyvän tahnan
70 g murskattuja piparminttusuklaakaramelleja

Sekoita tomusokeri ja vesi tasaiseksi tahnaksi.
Kasta donitsit kuorrutteessa ja koristele murskatuilla piparminttusuklaakaramelleilla.
Nosta lautaselle jähmettymään.

Piparkakkukuorrutus:
2 dl Dansukker Tomusokeria
1-2 rkl vettä
2 tl piparkakkumaustetta

Sekoita tomusokeri ja vesi tasaiseksi tahnaksi.
Mausta seos piparkakkumausteella.
Kasta donitsit kuorrutteessa ja nosta lautaselle jähmettymään.

Huom! Resepti löytyy myös Dansukker-sivustolta.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä