Iso laskiaispulla
Uusimmat reseptit
Advertising information
Laiska leipuri leipoo jättimäisen laskiaispullan, josta riittää herkuteltavaa suuremmallekin seurueelle.
Lopputuloskin on taatusti mieleenpainuvampi kuin vadillinen perinteisiä pullia!
Täyte pysyy hyvin sisällä ja pulla on täysin leikattavissa. Käytä kuitenkin kermavaahtoa maltilla, sillä se pyrkii pullasta leikkausvaiheessa ulos
jos sitä on liikaa.
Iso laskiaispulla
noin 20 annosta
1/2 l maitoa
50 g hiivaa
1 tl suolaa
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 tl vaniljasokeria
(1 muna)
13-15 dl vehnäjauhoja
150 g sulatettua voita tai margariinia
Voiteluun:
munaa
Pinnalle:
väriraesokeria tai raesokeria
Täyte:
250 g mantelimassaa
300-500 g kiinteää hilloa
1 dl kuohukermaa tai vispikermaa
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva.
Lisää suola, sokeri, kardemumma, vaniljasokeri (ja muna).
Sekoita joukkoon vehnäjauhoja vähän kerrallaan.
Vaivaa lopuksi joukkoon sulatettu voi tai margariini.
Anna taikinan kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.
Vaivaa taikinasta ilmakuplat ja pyöritä se pyöreäksi, hieman litteäksi pullaksi.
Kohota leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä liinan alla.
Voitele munalla ja ripottele pinnalle raesokeria.
Paista 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Leikkaa kansi irti jäähtyneestä pullasta.
Pyöritä mantelimassa pötköksi ja laita se pullan sisään siten, että rinkulan keskusta täytetään hillolla.
Vaahdota kerma ja mausta se sokerilla ja vaniljasokerilla.
Pursota kerma mantelimassan ympärille.
Nosta tarjolle.