Hamppuleipä (luomu)

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

6 arvostelua. Keskiarvo: 3.2/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Ainekset

  • vesi
  • tuore hiiva
  • hamppuleipäjauho

Testasin luomu-hamppuleipäjauhoja, jotka sisältävät vehnäjauhoja, ruisjauhoja, kuorittuja hampunsiemeniä, soijajauhoja, auringonkukansiemeniä, mallasjauhoja, perunahiutaleita, hampunsiemenjauhoja, ruistaikinajuurta, vehnägluteenia ja suolaa.

Taikina oli kohotusvaiheessa melkoisen happaman hajuista, mieleen tuli ruistaikina.
Valmiit leivät olivat todella hyvänmakuisia.
Hamppujauhoja voi tilata Hyvinvoinnin tavaratalosta.

Hamppuleipä

4 dl kädenlämpöistä vettä
40 g tuoretta hiivaa
1 pkt (=500 g) hamppuleipäjauhoja

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää nesteeseen hamppuleipäjauhot, vaivaa tasaiseksi.
Anna kohota liinan alla parikymmentä minuuttia.
Leivo leiviksi, kohota lämpimässä paikassa.

Suihkauta leiville vettä ja paista 200 asteisessa uunissa 30-40 minuuttia.

 

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä