Daim-piiras
Uusimmat reseptit
Advertising information
Tämän piiraan idea syntyi Ikeassa mutustellessani Daimkakkua.
Tein kakusta oman versioni ja kehtaan sanoa, että kokeilu oli erittäin onnistunut.
Tämä on helppo ja nopeatekoinen ja mikä parasta, tämän voi huoletta valmistaa pariakin päivää aiemmin valmiiksi jääkaappiin.
Daim-piiras
Pohja:
2 munaa
2 dl ruokokidesokeria
1/2 dl juoksevaa margariinia
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl (=50 g) mantelijauhetta
1 1/2 tl leivinjauhetta
3/4 dl maitoa
Vuoan jauhottamiseen:
juoksevaa margariinia
50 g DrOetker hasselpähkinälastuja
Täyte:
1 1/2 dl vanilliinikreemijauhetta
3 dl vettä tai maitoa
100 g Daimia rouhittuna
Pinnalle:
100 g Daimia
1/2 dl kermaa
Koristeeksi: 50 g Daimia murustettuna
Vaahdota munat ja ruokokidesokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää joukkoon juokseva margariini, sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet ja maito.
Voitele ja "jauhota" hasselpähkinälastuilla halkaisijaltaan noin 24 cm kakkuvuoka.
Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 200 asteisessa uunissa noin parikymmentä minuuttia.
Kumoa piiras vuoasta ja leikkaa se kahteen osaan.
Valmista täyte sekoittamalla vanilliinikreemijauhe ja vesi/maito sekaisin, anna vetäytyä hetki.
Murusta Daimit.
Levitä vanilliinikreemi piiraspohjalle, ripottele päälle murustetut Daimit.
Nosta päälle toinen piiraspohja.
Keitä kasarissa Daimista ja kermasta sakea kinuskikastike. Voit murustaa Daimin, jolloin se sulaa nopeammin.
Levitä kinuski piiraan päälle. Rouhi koristeeksi Daimia.