Banaanipalat

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

4 arvostelua. Keskiarvo: 5/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Eräs lukijoista toivoi saavansa reseptin banaanin makuiseen, mokkapalan tapaiseen makeaan leivonnaiseen, jollaista hän oli saanut jossain kahvilassa.

Lähdin liikkeelle mokkapalan perusohjetta hieman muunnellen.
Lopputulos oli kyllä uskomattoman herkullinen. Pohja oli kuohkea ja pehmoinen, jossa maistui banaani.
Pinnalle tein kuorrutteen tomusokerista, jonka maustoin banaaniaromilla ja notkistin tahnaksi  vedellä. Lopputulos oli väriltään aavistuksen keltainen, mutta kuorrutteen alta kuulsi ikävästi pohjalevy. Siksi kuorrutteeseen voisi laittaa veden sijaan maustamatonta tai vaniljan makuista tuorejuustoa, tai värjätä kuorrutetta hieman esimerkiksi keltaisella elintarvikevärillä.

Banaanipalat uunipellillinen

3 (isoa) munaa
3 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
150 g margariinia
1 banaani soseutettuna
1- 1 1/2 dl maitoa
1 tl banaaniaromia

Kuorrute:
300-400 g tomusokeria
4-5 rkl vettä
2-4 rkl sulatettua margariinia
banaaniaromia maun mukaan
(keltaista elintarvikeväriä)

Koristeena: sitruunamelissaa ja Parrots’n banaanilastuja

Säädä uuni lämpenemään 225 asteiseksi.
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Sulata margariini ja lisää taikinaan, mutta säästä muutama ruokalusikallinen kuorrutetta varten.
Sekoita joukkoon vielä  soseutettu banaani, maito ja banaaniaromi.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 225 asteisessa uunissa n. 12 minuuttia.

Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään, lisää neste vähitellen, kunnes saat sopivan sakean, levittyvän tahnan.
Levitä kuorrute hieman jäähtyneen levyn pinnalle, leikkaa annospaloiksi ja  koristele banaanilastuilla sekä sitruunamelissalla.
Sihtaa pinnalle halutessasi tomusokeria.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä