Appelsiini-mustikkapiiras

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

42 arvostelua. Keskiarvo: 3.1/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Kesän mustikat alkavat olla kypsiä!
Ensimmäisistä mustikoista valmistetaan tietysti ihana piiras, jonka voi tehdä myös helposti! Yllätysvieraiden piiras valmistuu pakastealtaan murotaikinasta, jota voit tuunailla lisäämällä joukkoon hieman raastettua appelsiinin kuorta tai sokeroituja appelsiininkuoripaloja. Appelsiini antaa piiraalle raikkaan ja jännän makuvivahteen. Tilalla voi käyttää myös muita maustettuja tuorejuustoja tai rahkoja.

Appelsiini-mustikkapiiras
n. 10 annosta


Pohja:


150 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl appelsiininkuoriraastetta

Täyte:
200 g appelsiinituorejuustoa
2 munaa
1 dl kermaa tai vaniljakastiketta
1/2 dl sokeria
1/2 tl vaniljasokeria
n. 5 dl mustikoita

Pinnalle:
appelsiiniviipaleita
sokeroituja appelsiinikuoripaloja

Vaahdota rasva ja sokeri kuohkeaksi, lIsää muna hyvin vatkaten.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja hyvin pestyn appelsiinin kuoriraaste.
Painele taikina halkaisijaltaan noin 24 cm piirasvuoan pohjalle. Esipaista 200 asteessa kymmenen minuuttia.

Sekoita täytteen ainekset sekaisin ja kaada piiraspohjan päälle.
Jatka paistamista vielä noin puoli tuntia, tai kunnes piiras on kauniin värinen ja hyytynyt.

Koristele appelsiiniviipaleilla ja sokeroiduilla appelsiininkuoripaloilla.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä