Aleksanterin leivokset

  • 30 min Työaika
  • 45 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

16 arvostelua. Keskiarvo: 4.2/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Ainekset

6-8 annosta
  • 200 g voi
  • margariini
  • 1 dl taloussokeri
  • 1 kananmuna
  • 4 ½ dl vehnäjauho
  • 1 tl leivinjauhe
  • 150 - 200 g mansikkamarmeladi
  • 3 dl mansikanmakuinen tomusokeri
  • 2 rkl vesi
  • 2-3 riviä tumma suklaa

Aleksanterin leivokset ovat meheviä ja herkullisia leivoksia, joista voit tuunata helposti myös jouluiset versiot.
Mansikkamarmeladin voit korvata kirsikka-, aprikoosi-, luumu-, tai appelsiinimarmeladilla.
Mansikanmakuisen tomusokerin voi korvata puolestaan kaakaotomusokerilla tai tavallisella tomusokerilla, jota voi värjätä elintarvikeväreillä ja maustaa elintarvikearomeilla tai cocktailkirsikkapurkin liemellä.


Aleksanterin leivokset
6–-8 kpl

Pohja:
200 g voita tai margariinia
1 dl taloussokeria
1 muna
4 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
150–-200 g mansikkamarmeladia

Pinnalle:
3 dl mansikanmakuista tomusokeria
n. 2 rkl vettä (osan voi korvata sitruunan mehulla)
(2-–3 riviä tummaa suklaata)

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muna hyvin vatkaten. Lisää joukkoon kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi.
Painele taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tasaiseksi. (Taikinasta ei tule aivan uunipellin kokoista.)
Paista 175 asteessa noin 15–-20 minuuttia, jolloin pinta on vielä vaalea ja hieman pehmeä.
Leikkaa taikinalevy kahteen osaan ja tasoita reunat.

Levitä mansikkamarmeladi yhdelle taikinalevylle ja nosta päälle toinen taikinalevy.
Valmista kuorrute sekoittamalla mansikanmakuisen tomusokerin joukkoon vettä tai sitruunan mehua
vähän kerrallaan, kunnes saat notkean, levittyvän tahnan.
Levitä kuorrute päällimmäisen piiraslevyn pintaan ja leikkaa tasakokoisiksi paloiksi.

Mikäli haluat pinnalle suklaisen marmoroinnin, sulata paloiteltu suklaa lautasella
puolen minuutin jaksoissa välillä sekoitellen.
Laita suklaa pieneen muovipussiin ja leikkaa kulmaan aivan pieni reikä.
Pursota leivospalan poikki kahdesta kolmeen suoraa suklaaraitaa ja vedä veitsellä poikittain raidat,
jolloin kuorrutteeseen tulee hauska kuvio. Huomioi, että kuorrute ei saa olla vielä jähmettynyt.

Vinkki!
Voit leikata pohjaosan valmiiksi paloiksi ja täyttää ja kuorruttaa yksitellen.
Näin voit käyttää täytteeksi erimakuisia marmeladeja ja kuorrutteeksi erimakuisia kuorrutteita.
Kokeile myös tomusokeria ja kaakaotomusokeria.

HUOM! Reseptissä käytetty Dansukker-sokerituotteita.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä